Patrunjelul

Postat de Miha in Condimente pe 10 Oct 2009, 14:18

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Patrunjelul

Este o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara.

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi, ce activeaza anumite enzime ce inhiba formarea de tumori. In plus, patrunjelul  este o sursa excelenta de doua substante nutritive vitale, care sunt, de asemenea, importante pentru prevenirea multor boli: vitamina C si vitamina A (in special prin concentrarea sa de pro-vitamina A si beta-caroten ).

Se poate folosi ca garnitura decorativa  pe mancarurile festive si nu numai.

Pe cat posibil, alegeti sa folositi patrunjel proaspat, cu frunze de un verde intens. Evitati-l pe cel cu frunze ofilite sau galbene. Pastrati-l la frigider intr-o punga de plastic. In cazul in care este usor ofilit stropiti-l cu putina apa rece.

Se poate folosi si in stare uscata, dupa ce a stat intins in strat subtire pe un prosop de bucatarie, timp de cateva zile. O data uscat, se pastreaza in recipiente inchise ermetic, la loc uscat su racoros. Totusi, cel mai bine patrunjelul se conserva prin congelare, va pastra mai mult din aroma.

Cand este folosit la gatit trebuie adaugat spre sfarsitul procesului de gatit, astfel incat sa pastreze  cel mai bine gustul dulceag-aromat, culoarea şi valoarea nutriţionala.

Se asezoneaza cu ceapa verde, marar si usturoi, cu care veti imbunatati gustul supelor, sosurilor si preparatelor din carne.

Combinat cu ceapa verde, frunze de menta, suc de lamaie si ulei de masline va asezona cu succes o salata Tabouli.

Amestecat cu usturoi pisat si coaja de lamaie se foloseste la condimentarea carnii de pui sau vita.

 

Retete recomandate:

Salata de parunjel

Salata cu tagliatelle in stil italian

Piept de pui cu sos piri-piri

Ciorba de dovlecei cu iaurt

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!