Patrunjelul

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 12:00

Patrunjelul

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.

E folosit in mod traditional ca diuretic si antiinflamator si e un antioxidant puternic. Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratarea reumatismului si a gutei. Ceaiul de patrunjel reprezinta un diuretic usor si natural( e recomandat un pahar de ceai  la trei ore. Semintele sunt si ele diuretice.

De retinut: Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice. Cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite!!!

Sfaturi practice: mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ce ati consumat ceapa, usturoi sau alcool.

Patrunjelul se potriveste cel mai bine cu usturoiul, cartofii, cerealele, ciupercile si carnea.

Comentarii (3)

08.05.2009, 20:22

habar n-aveam de efectele miraculoase ale patrunjelului, buna treaba!

09.10.2010, 15:43

ce-l mai bun element. Nu lipseste niciodata din supa mea

13.02.2011, 16:09

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola