Garam Masala - aroma Indiei

Postat de Brindusa in Condimente pe 18 Oct 2010, 13:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.

Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita.

Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

Eu folosesc urmatorul amestec:

Ingrediente:

 

  • 2 linguri seminte coriandru
  • 1 lingura seminte chimion
  • semintele de la 7 pastai cardamom verde
  • semintele de la 3 pastai cardamom negru
  • 2 lingurite seminte mustar alb
  • 2 lingurite boabe piper negru
  • 1 lingurita cu varf cuisoare intregi
  • 1 lingura schinduf (fenugreek)
  • 7- 8 cm scortisoara rulou ( rupt in bucatele mai mici)

 

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde.

Acopera tigaia cand incep sa sara.

Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul printr-o sita ca sa elimini bucatile mai mari.

Se poate pastra pana la 6 luni intr-un recipient inchis ermetic si la intuneric.

 

In Bucuresti condimentele se gasesc in Piata Amzei la magazinul Ki Life, in Piata Matache la o taraba sau in magazinele arabesti.

Comentarii (1)

09.07.2012, 18:34

Interesant!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]