Ierburi si plante aromatice

Postat de Miha in Condimente pe 16 Oct 2011, 15:33

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Busuiocul - are un gust dulceag si aroma de cuisoare. Se foloseste la sosuri, mancaruri italiene cu rosii, oua, ciuperci, salate, paste, peste si fructe de mare

Dafin - are un gust intepator cu aroma de scortisoara. Se foloseste la supe, sosuri, peste, marinate, budinca cu lapte (in cantitate foarte mica), fasole, mazare, linte

Chimen - are gust usor amarui, cu aroma de nuca si lemn dulce. Se foloseste la preparate din legume, sfecla, varza, cartofi, morcovi, dovlecei, carne de pasare, peste, fasole si branzeturi.

Chives (ceapa ciorii) - aroma fina de ceapa. Se foloseste la omlete, salate, supe, maioneza, crema de branza

Coriandru - semintele au gust de nuca. Se foloseste la preparate cu peste, conopida, sfecla, salsa, orez, fasole, salata

Marar - are un gust asemanator cu cel de chimen. Se foloseste la supa, salate, sosuri albe, fructe de mare, peste, orez, pui, branzeturi, castraveti, fasole verde, rosii, sfecla, cartofi, muraturi, otet si ulei aromat.

Usturoi - gust iute, cu aroma usor astringenta. Se foloseste la preparate cu carne de miel, porc, pasare, peste, salate, paste, mancaruri de legume, sosuri si marinate

Ghimbir - aroma picanta, astringenta. Se foloseste la sosuri iuti, muraturi, mancaruri chinezesti, prajituri, biscuiti, orez, marinate, mancaruri cu peste, pasare, porc. Se mai foloseste la diverse infuzii aromate, creme si inghetate.

Hrean - are gust iute. Se foloseste lamancaruri cu fructe de mare, carne de pui, porc, vita, supa de vita sau legume

Isop - gust intepator si aroma de menta. Se foloseste la mancaruri cu carne de miel, iepure, conserve de piersici si caise, salate de fructe si legume.

Nucsoara - gust dulceag de nuca. Se foloseste lamancaruri cu morcovi, broccoli, conopida, dulciuri, sosuri si creme cu lapte

Leustean - aroma puternica, usor amaruie. Se foloseste la supe, salate, ciorbe cu carne, sosuri

Maghiran - asemanator la gust cu oregano. Se foloseste la mancaruri cu rosii, dovleac, cartofi, orez, carne de pasare, vita, porc, peste, paste

Menta - are gust racoritor. Se foloseste la aromarea iaurtului, tabbouleh, mancaruri cu carne de miel, salata de fructe, bauturi racoritoare, mazare, fasole, cartofi si porumb.

Rozmarin - gust si aroma de pin. Se foloseste la gratare cu carne de vita si pui, ciuperci, cartofi prajiti

Patrunjel - gust racoritor. Se foloseste la bouquet garni, mancaruri cu carne, salate, peste, supa si ciorba.

Salvia - are o aroma asemanatoare cu a moscului. Se foloseste la mancaruri cu carne de vita, pui, rata, porc, vinete, fasole, salate si supe

Macris - cu gust acrisor. Se foloseste la salate, supe, sosuri si piure de legume.

Tarhon - aroma de lemn dulce. Se foloseste la mancarurile cu carne de pasare, peste, vita, fructe de mare, ciuperci, sosuri, supe si ciorbe

Cimbru - aroma de ceai si gust mentolat. Se foloseste la mancaruri cu carne de porc, pasare, rosii, dovlecei, peste, fructe de mare, fasole, ciuperci, cartofi, dovlecei, amestecuri pentru umpluturi si bouquet garni.

 

 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (3)

Lau

Lau
24.10.2011, 14:43

LUK

LUK
26.10.2011, 13:25

trebe incercate toate

10.04.2012, 12:02

tare util articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47