Trei plante aromatice pentru gatit, cu beneficii pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 28 Oct 2011, 15:00

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Plantele aromate care se folosesc la gatit nu sunt doar un moft pentru cunoscatori. Cu putina pricepere si rabdare, vei invata la ce fel de tip de retete se potrivesc si vei descoperi ca ele dau o savoare anume. Insa, mai mult decat atat, cele mai multe au si proprietati benefice asupra sanatatii.

Busuiocul - anti-inflamator

Un ingredient parfumat, specific bucatarie italiene este busuiocul. Nu este doar o planta din care se face deliciosul pesto sau care da aroma unei retete de paste cu parmezan, ci are si proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare, continand o varietate de nutrienti, printre care beta-aroten si magneziu. De aceea foloseste-l la gatit in forma cat mai proaspata, presarandu-l spre finalul gatirii, pentru a-i pastra proprietatile.

Peppermint (menta piperata) - pentru durerile de cap

Extractul de peppermint sau uleiul, folosit in mod comun la copt, este si un tratament eficient in durerile de cap. Pune intr-un bol mic cateva cuburi de gheata si apa si adauga 5-7 picaturi de ulei de peppermint. Inmoaie o carpa in bol, stoarce-o bine, apoi aplica pe frunte compresa, pentru 10-15 minute. Poti de asemenea si sa pui cateva picaturi de ulei pe o carpa pe care sa o agati de un colt in dus. Aburii eliberati si apa calda te vor face sa te simti bine.

Rozmarinul - antioxidant

Bogat in acid rozmarinic, un puternic antioxidant, frunzele de rozemarin cresc circulatia sangelui catre creier si ii ofera plantei reputatia de tonic al memoriei. Frunzulitele aromate, ce merg de minune cu friptura de miel sau cu pestele, contin componente anti-inflamatoare si care iti imbunatatesc sistemul imunitar, fiind de asemenea o sursa buna de fier, calciu si potasiu.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

28.10.2011, 22:14

chiar nu stiam

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola