Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa

Postat de Adinuta in Tipsuri pe 30 Oct 2011, 08:50

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa

Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa: lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.

Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:

1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;

2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;

3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;

4. Se taie sub hota de la bucatarie , cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.

5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.

6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.

7. Se tine in gura o lingura metalica.

8. Se taie si se elimina baza cepei.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (5)

31.10.2011, 11:16

Se tine in apa rece 10 minute, curatata, inainte de a o taia.

31.10.2011, 11:30

Si eu procedez ca si Motanel,poate nu chiar 10 minute dar si eu am senzatia ca functioneaza

10.11.2011, 09:01

sti-am doar varianta cu nr.3

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.