Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa

Postat de Adinuta in Tipsuri pe 30 Oct 2011, 08:50

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa

Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa: lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.

Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:

1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;

2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;

3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;

4. Se taie sub hota de la bucatarie , cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.

5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.

6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.

7. Se tine in gura o lingura metalica.

8. Se taie si se elimina baza cepei.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (5)

31.10.2011, 11:16

Se tine in apa rece 10 minute, curatata, inainte de a o taia.

31.10.2011, 11:30

Si eu procedez ca si Motanel,poate nu chiar 10 minute dar si eu am senzatia ca functioneaza

10.11.2011, 09:01

sti-am doar varianta cu nr.3

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola