Cura cu kiwi

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 13 Feb 2012, 17:06

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Cura cu kiwi

 

Proprietati

Kiwi, originar din China, este unul dintre cele mai iubite fructe. Este bogat in minerale, vitamine, si are putine calorii. Plecand de la aportul nutrional, consumul de kiwi pe perioade lungi este asociat cu scaderea in greutate, este recomandat in obezitate, in vindecarea leziunilor, in inflamatie, in vindecarea ranilor, in prevenirea cataractei, in anularea actiunii radicalilor liberi, fiind o sursa importanta de antioxidanti, lucru care il transforma intr-un aliment anti-cancer. De asemenea, este un tonic, mai ales pentru copii, cuprul din el il recomanda in alimentatia micutilor, in perioda de crestere.

Contine fibre benefice, acestea previn diabetul si bolile de inima, reduce riscul de orbire. Nu in ultimul rand, kiwi este bun pentru stimularea sistemului imunitar, in special in perioada de raceala si gripa.

Ce include kiwi de este atat de bun? Acest fruct micut, cu perisori, contine: vitamina C (doza pentru o zi la un aldult), vitamina E, vitamina B2, vitamina B3, vitamina A, fibre si acizi organici. In plus, un fruct nu are mai mult de 45 de calorii.

Metode de administrare in cura

Cura poate fi tinuta doua saptamani, fiind servit in fiecare dimineata, inainte de masa, la pranz si seara. Kiwi poate fi servit in stare proaspata, sub forma de suc, in salate. Daca il serviti proaspat, taiati-l pe jumatate, nu inainte de a-l spala bine, apoi servit miezul sau pulpa fructului cu o lingura.

Se poate servi si in timpul mesei. Cantitatea recomandata intr-o cura este de 100-250 de grame pe zi.

 

sursa foto: http://www.sxc.hu/

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42