Florin, Catalin si Sorin - triplu interviu pentru cititorii Bucataras.ro

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 9 Aug 2014, 18:20

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza
Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea, cei 3 jurati Hell's Kitchen - Iadul Bucatarilor, showul care se va difuza in toamna la Antena 1, sint invitatii interviului Bucataras.ro, siteul culinar numarul 1 in .ro, cu 1,5 milioane de vizitatori lunar. Sint aceleasi intrebari la care au raspuns pina acum bucatarasii si care ne dezvaluie partea mai putin vazuta la televizor a celor 3 apreciati chefi.
Sincer, abia astept sa-i urmarim in scurt timp in noua lor provocare, un proiect care presupune multa, multa munca, dar sint convins ca vor fi din nou la inaltime!
 

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Florin Dumitrescu: Am muncit foarte mult de la 14 ani, când mi-am ales meseria de bucătar. Mi-am dorit să mă bucur de ea la cel mai înalt nivel, să îmi fac o carieră în domeniu, așa că am pornit de jos și nu am sărit nici o etapă. Am muncit fără oprire ani de zile, am pierdut zile de naștere, sărbători, vacanțe, am plecat din țară pentru a învăța și a mă perfecționa, am avut ocazia să gătesc pentru personae publice, pentru vedete internaționale de top, am intrat în televiziune și am reușit, împreună cu o echipă minunată, să dăm un nou sens acestei meserii, m-am însurat, am făcut un copil… Ce mai, sunt un bărbat realizat. Am și leasing, și rate la bancă J
Cătălin Scărlătescu: Sunt Cătălin Scărlătescu și m-am pregătit în ultimii 20 de ani să devin cel care sunt astăzi. Cam atât de simplu.
Sorin Bontea: M-am însurat, am făcut copii, am muncit în bucătărie, am ajuns la TV. J  
 
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Florin Dumitrescu: Prietenii mei apreciază că sunt discret, că nu îi deranjez atât de mult, cu orice fleac, că sunt jovial, că întrețin atmosfera atunci când ne întâlnim, că sunt săritor și dacă au nevoie de mine în miez de noapte nu îi las la greu, că sunt de gașcă.
Cătălin Scărlătescu: N-am idee, cred că ar trebui să-i întrebi pe ei… sinceritatea cred, pe care in același timp cred că o urăsc la mine.
Sorin Bontea: Cred că le place cum gătesc. J Dincolo de asta, cred că ar trebui întrebați ei.
 
3. Ce pasiuni ai?
Florin Dumitrescu: Călătoriile, muzica.
Cătălin Scărlătescu: Îmi place foarte mult să navighez.
Sorin Bontea: În afară de gătit, iubesc pescuitul și filmele.  
 
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Florin Dumitrescu: Să mai fac un copil și să-mi deschid un restaurant.
Cătălin Scărlătescu: Planific ca într-o zi să nu mai fac absolut nimic decât să navighez și să gătesc pe barcă nu mai mult decât peștele pe care îl prind.  
Sorin Bontea: Momentan îmi doresc să facem cât mai bine Hells Kitchen, e un format mult mai greu.  
 
5. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Florin Dumitrescu: Eram un puști și mă uitam la o emisiune culinară. Țin minte că m-a fascinat din prima secundă imaginea acelui chef impecabil, ca să nu mai zic că eram uluit de ceea ce făcuse în farfurie. Cred că acela a fost momentul în care m-am decis să intru în bucătărie și așa mi-am descoperit pasiunea asta, care e de acum un stil de viață. Nu aș putea face altceva.
Cătălin Scărlătescu: Nu l-am descoperit, practic m-am născut în bucătărie, talentul era acolo, la fel și eu, în rest mi-am rupt mâinile cu munca.
Sorin Bontea: Practic am crescut în bucătărie. Mama a fost bucătăreasă, iar eu, fiind cel mai mic dintre frați, rămâneam de multe ori acasă cu ea. Așa am prins gustul gătitului. Apoi, pe la 14, 15 ani stăteam singur și am fost nevoit să mă descurc. Așa am început să gătesc și mi-am dat seama cât de mult îmi place.
 

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Florin Dumitrescu: Pipote cu ceapă și sos de roșii. Supa de legume făcută de mama.
Cătălin Scărlătescu: Orezul cu lapte și prăjitura cu bulion.
Sorin Bontea: Tocănița de pui cu ceapă făcută de mama.
 
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Florin Dumitrescu: Omletă făcută de Cristina.
Cătălin Scărlătescu: Pește, în toate formele și pozițiile posibile, atâta vreme cât este preparat decent.
Sorin Bontea: Deși nu am un fel preferat, recunosc că ciorbele îmi plac foarte mult.
 
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Florin Dumitrescu: Hmmm, să știi că tot descopăr și ajung să-mi dau seama că nu mă mai poate surprinde nimic.
Cătălin Scărlătescu: Sunt încă tânăr… mai am timp. J
Sorin Bontea: În Thailanda. Era un pește extraordinar, nu știu cum îl preparaseră, însă mi-a plăcut la nebunie.
 
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Florin Dumitrescu: Preparate din bucătătria mediteraneană. Paste, absolut orice fel de paste proaspete. Și foie gras. Și multe altele…
Cătălin Scărlătescu: Nu știu dacă am o astfel de rețetă, la toate mă străduiesc să aibă efectul ăsta. Cel mai bine mă simt însă atunci când găsesc oameni care nu mănâncă din principiu un anumit preparat, iar dacă le gătesc eu nu numai că gustă din politețe, dar curăță farfuriile.
Sorin Bontea: Problema e că îi dau pe spate pe prieteni orice le-aș găti. Tot ce fac e bun. J Eu am un principiu: indiferent ce gătesc, fie că e vorba de o mâncărică simplă, de casă, fie că e ceva mai sofisticat, o fac cu aceeași atenție, pasiune și respect.
 
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Florin Dumitrescu: Să nu gătesc niciodată fără să-mi fie foame. Și să gătesc ca și cum aș găti pentru mine.
Cătălin Scărlătescu: Dacă vrei să reușești, muncește cât de mult poți și unde e cel mai greu în prima linie, tu să conduci. Dacă ai să faci asta vreme de 10 ani, gloria va fi doar a ta. Asta mi-a spus Filippo Nissi.
Sorin Bontea: Să nu îți bați joc de mâncare.
 
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Florin Dumitrescu: La 15 ani am scăpat pe jos o tavă cu avocado umplut, pregătit pentru un service care era în desfășurare. Pentru ultimii 60 de clienți a trebuit să refacem pe loc alte porții.
Cătălin Scărlătescu: În afară de a-i da foc cu totul? La bucatarie ma refer. J
Sorin Bontea: La începuturile meseriei am stricat un cuptor plin cu cartofi: în loc sa dau pe roast, am apasat pe butonul de aburi.
 
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Florin Dumitrescu: Insecte.
Cătălin Scărlătescu: Cât de mare este sacul? J
Sorin Bontea: Carne de câine.
 

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?
Florin Dumitrescu: Soția mea care îmi gătește.  
Cătălin Scărlătescu: Limba franceză.
Sorin Bontea: Soția mea.
 
2. La ce visezi?
Florin Dumitrescu: La soția mea care gătește pentru mine.
Cătălin Scărlătescu: La ziua în care voi putea naviga în fiecare zi a vieții mele.
Sorin Bontea: La propria școală de bucătari.  
 
3. Ce urasti cel mai mult?
Florin Dumitrescu: Aroganța oamenilor parveniți.
Cătălin Scărlătescu: Ipocrizia oamenilor mai mult decât mâncarea proastă.
Sorin Bontea: Sunt pacifist, însă urăsc prostia și nesimțirea.
 
4. Cum te relaxezi?
Florin Dumitrescu: Fără telefon, la masă cu familia.
Cătălin Scărlătescu: Nu fac nimic spectaculos, în general mă simt cel mai bine înconjurat de prieteni.
Sorin Bontea: Pescuiesc și ascult muzică.  
 
 
5. Genul de muzica preferata? 
Florin Dumitrescu: Rock și jazz.
Cătălin Scărlătescu: Rock.
Sorin Bontea: Ascult orice gen, în funcție de stare.
 

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici: 
 
Florin Dumitrescu: Ținând cont că eu sunt pe locul 3 în topul Facebrands România, la secțiunea culinar, iar voi pe primul loc, vă transmit că vă respect munca pe care o depuneți pentru a fi primii. Felicitări pentru asta, dar păziți-va că vin tare din urmă! J
Cătălin Scărlătescu: Să fiți la fel de pasionați de bucătărie ca până acum!
Sorin Bontea: La cât mai mult trafic cu rețete inspirate! J 
 

Comentarii (12)

06.01.2015, 21:44

foarte frumos interviul!

21.01.2015, 13:48

10.04.2015, 00:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]