legumele-izvor de sanatate 2

Postat de - Andreea - in Legume pe 1 Ian 2013, 16:30

legumele-izvor de sanatate 2

NUCSOARA :este folosita pentru a aroma supa de carne, crema de pui,supa de ciuperci , gnocchi alla romana, supe bolognese, tocane, chiftele, crochete, umpluturi, spanac, conopidă, cartofi piure, sos , sos alb.ca medicament scade senzatia de voma.

OREGANO : este folosit la pizza ,preparate din oua,salata de rosii,preparate cu ceapa.ca medicament e bun la digestie,crampe intestinale.se prepara o infuzie din 2 gr oregano la un pahar cu apa.ptr gura si ptr git se face gargara cu 5 gr oregano la un pahar cu apa lasat la macerat.

PAPRIKA SI ARDEI IUTE : se folosesc la ciorbele de legume,ptr paste,salata de varza,preparate cu brinza,fructe de mare,oua,salse iuti.sunt bogati in Vitamina C si B.un ardei iute consumat inaintea micului dejun ajuta la slabit.

PIPER :se foloseste ptr aromarea mincarurilor.se distinge piperul negru si piperul alb.se foloseste in aproape toate mincarurile...supe,peste,spaghete,carne,etc

PATRUNJEL :se foloseste la supa de legume,dovlecei,omlete,salsa verde,carne fiarta,legume fierte,

CIMBRU :se foloseste la ciorbele de legume,supa de rosii,supa de legume,carne si peste fiert,chiftele,rosii umplute,legume,ciuperci.pentru aparatul respirator are mari beneficii pregatind o infuzie din 1-1,5 gr cimbru la un pahar cu apa.se indulceste cu miere.se pune cimbru in apa fiarta ptr a relaxa fata.

SALVIA : se foloseste ptr a aroma spaghetele cu unt,ficatul,carnea de porc si carnea de miel,umpluturi,varza de Bruxelle.e buna la digestie,impotriva transpiratiei abundente,tuse,astm.se prepara 1 gr foi de salvie la un pahar cu apa.se adauga miere si coaja de lamaie.ptr gingii iritate,git se face gargara cu 4 gr salvie la un pahar cu apa

Comentarii (5)

01.01.2013, 17:24

Ne hrănim şi din cuvintele de folos. Mulţumim Andreea

01.01.2013, 17:32

Cat de adevarat!

01.01.2013, 17:42

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!