NESCAFE: Descopera cafeaua solubila dincolo de mituri

Postat de elenadumitrascu in Tipsuri pe 26 Iun 2013, 21:45

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Exista diferente intre procesul de productie a cafelei solubile si cea a cafelei macinate?

Cum se transforma boabele de cafea verzi in cafeaua solubila atat de fina?

In cadrul evenimentului NESCAFÉ -“Cafeaua solubila dincolo de mituri” - a fost prezentat,in premiera in Romania, procesul de productie a cafelei solubile, printr-o demonstratie live.

Cum se transforma boabele verzi de cafea in cafeaua solubila fina cu un gust atat de bun? Parcursul cafelei NESCAFE de pe plantatii pana in cana de cafea este unul 100% natural, procesul de productie al cafelei solubile fiind similar celui al cafelei macinate. Singura diferenta consta in extractia apei - in cazul cafelei solubile: componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer cald, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se cafea solubila cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obtin printr-o etapa diferita de concentrare, respectiv componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer rece/inghetat.Rezultatul este cafeaua NESCAFÉ 100% naturala, fara niciun alt ingredient suplimentar, doar apa si boabe de cafea.

Atunci cand vorbim de consumul cafelei solubile, acesta trebuie sa fie moderat si astfel poate avea beneficii pentru organism.

“Un consum echilibrat de cafea solubila, de 2-3 cani pe zi, poate avea efecte benefice asupra organismului, imbunatatind performanta mentala si performanta fizica. Astfel, poate fi considerat un obicei sanatos,  in asociere cu o alimentatie sanatoasa si un program regulat de activitate fizica.” afirma dr. Serban Damian, specialist in nutritie.

Consumul echilibrat de cafea presupune o preparare in conformitate cu recomandarea producatorului; specialistii spun ca intr-o cana de cafea de 150 ml sunt aproximativ  80mg de cafeina  in cana de cafea macinata si doar 60 mg cafeina in cana de cafea solubila.

Mai mult decat atat, studiile stiintifice au demontat miturile conform carora consumul de cafea influenteaza tensiunea arteriala sau ritmul somn-veghe. “Majoritatea cercetarilor au demonstrat ca un consum recomandat de cafea nu creste riscul aparitiei hipertensiunii si nu determina palpitatii, in cazul persoanelor cu  o stare buna de sanatate. Despre legatura dintre consumul de cafea si somn, putem spune ca o cafea bauta dimineata sau dupa-amiaza nu influenteaza odihna din timpul noptii. ”, a adaugat Serban Damian, specialist in nutritie.

“La ora actuala, inca exista mituri despre cafeaua solubila, de aceea continuam campania de comunicare asupra beneficiilor cafelei sustinuta de studii stiintifice. Cafeaua solubila este 100% naturala si are efecte pozitive, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani pe zi si este preparata corect, adaugand doar 1-2 lingurite de cafea solubila la 150 ml apa.”, a adaugat Andreas Kouroumalis, Business Manager Beverages Nestlé Romania.

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

27.06.2013, 08:44

este buna

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7060 puncte

Panacris

6741 puncte

Rocsi

3165 puncte

 Adi

3000 puncte

RODIMUR

2772 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui basquise
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu nuca si merisoare

de katty 6

ieri la 21:36

Ardei umpluti cu orez, in sos de rosii la slow cooker Crock Pot

de katty 6

ieri la 20:45

Desert cozonac spirala, cu mac

de RODIMUR 7

ieri la 20:32