Pastrarea alimentelor

Postat de Ionutza in Tipsuri pe 10 Ian 2012, 19:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Daca nu poti avea o camara, poti pune resturile sau alimentele pe care vrei sa l conservi intr-o camera neincalzita iarna sau dispusa pe Nord. Ca regula generala trebuie stiut : zeama de carne se pastreaza mai mult timp daca o fierbi fara sare si, daca se poate, zilnic sa se dea intr-un clocot. Criar la alte supe, sosuri, legume e bine de dat zilnic un clocot: se pastreaza atunci zile intregi neacoperite intr-o camera rece si uscata.

Carnea fiarta gata trebuie pusa pe o farfurie de portelan si, numai inaite de a o intrebuinta, pusa zece minute in apa clocotita, fara a o fierbe.

Salata, castravetii in otet sau legumele puse in borcan de metal sau de sticla si din care s-a luat o parte trebuie acoperite cu putin alcool curat, ceea ce impiedica mucegaiul sau acritul.

Pe compoturile fierte in baie de aburi si chiar pe marmelade se pune o foita de sugativa imbibata cu rom sau chiar rom simplu pe deasupra. Alcoolul de pe legume sau romul de pe compoturi se arunca inaintea folosirii resturilor.

Daca ai folosit din  borcanul de bulion pui peste ce ramane putina untura de porc, care se sleieste  pe urma si nu lasa sa patrunda aerul, impidicand sa se strice. Acelasi lucru il poti face si folosind untdelemn, cu cate poti acoperi si resturile de legume conservate sau borcanele de sticla cu castraveciori, inchizandu-le ermetic.

Resturile de carnati sau sunca taiata se pun intr-un borcan curat de sticla si asezi peste ele o farfurie de portelan. Cu cat sunt mai indesate resturile in borcan, cu atat mai bine. Batonul de salam se pastreaza mai bine, ungandu-l cu untdelem  si acoperind capatul inceput cu staniol, iar daca ai mai mult e bines a acoperi chiar tot batonul.

Resturile de fripturi sau cotlete fripte se conserva saptamani intregi acoperindu-le complet cu grasime  Inainte de folosire se da grasimea la o parte si se pune carnea la incalzit , adaugand putina apa sau supa. Principalul e sa impiedici patrunderea aerului da si a sarii. Cu sare presari jumarile.

O jumatate de lamaie o pui cu partea taiat pe sare si asa o poti conserva saptamani intregi, si intr-o sticla de untdelemn inceputa pui putina sare ca sa nu rancezeasca.

Untul proaspat se pastreaza mai mult timp infasurandu-l intr-o carpa de olanda inmuiata in  apa sarata. Tot acelasi lucru facut pentru bucati de branzeturi tari  ca Emmentaler (svaiter), Gruyere, Eidama sau parmezan.

Cel mai expuse a se strica sunt vinurile umplute in sticla, mai ales vinurile albe odata deschise cu toate ca sunt bine astupate, se acresc. Aceasta se impiedica punand sticlele incepute si bine astupate intr-o lada cu nisip in pivnita sau intr-o camera racoroasa  cu gatul in jos. Prin acest procedeu se elimina aerul din sticla si vinul ramane curat si bun.

 

www.bucatarieonline.ro

Comentarii (5)

10.01.2012, 20:29

10.01.2012, 23:15

sper sa va fie de ajutor

11.01.2012, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola