Ramadanul

Postat de Mihaela11_jo in Bucataras hai hui pe 15 Aug 2011 | 3722 vizualizari

Comentarii (20)

15.08.2011, 23:32

ce galerie de poze asa mai invat si eu de ramadan, eu tin minte ca nici guma nu aveam voie cand ieseam afara. Dar mai gaseam un magazin ocazional unde ne dadeau voie sa bem un suc, oricum strainilor le sunt permise unele greseli. In Iran se face o budinca de orez cu sofran,sholezard,si o supa groasa,ashe reshte...si acuma imi aduc aminte de gustul acestei supe servite afara,multa lume in jur...timpuri vechi. Ai cumva o retete pe aici pentru sarmale,daca tot am vazut in poza a treia? Am niste frunze de vita si n-am facut sarmale niciodata si mi-am zis ca daca tot fac o data atunci sa fac din cele arabesti.

16.08.2011, 00:13

Multumesc Adina pentru completari; spiritul Ramadanului este peste tot la fel, dar obiceiurile culinare sunt diferite.
Am postat 2 variante de sarmalute in foi de vita; prima cu carne de oaie
http://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-vita-cu-carne-de-oaie-20534.html
care se consuma ca fel principal;
si a doua de post( sau Yalangi cum se numesc aici)
http://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-vita-de-post-13625.html
Aceste sarmalute in foi de vita fara carne se servesc reci ca antreuri la toate restaurantele cu profil arab.
Bafta la gatit!

16.08.2011, 00:21

Esti o adevarat enciclopedie Mihaela...multumesc pentru informatii si fotografii...cu adevarat o galerie de poze deosebite...cu siguranta mie imi place mult bucataria orientala...iar traditiile ma fascineaza pur si simplu

Lau

Lau
16.08.2011, 08:40

16.08.2011, 09:19

Ruxy
Sufletista

16.08.2011, 12:07

Kul'am wa intum elf b'her!!!!!

16.08.2011, 16:20

Azuz

16.08.2011, 19:09

ce frumos te-ai adaptat Mihaela macar ca mie mi se pare complicat,dar pana la urma nimic nu-i peste putinta noastra
sa fim sanatosi si generosi cu cei mai putin "alintati" de viata

16.08.2011, 20:32

Am ramas muta de uimire. O multime de mancaruri iar pozele, o minunatie. Traditiile sunt pastrate cu sfintenie la voi si oricum eu sunt fascinata de cultura si bcataria orientala.

16.08.2011, 22:09

Superbbbbbbb, ca de obicei un articol fantastic si fotografii pe masura, o adevarata profesionista, felicitari draga Miha.
Cu mare drag,

17.08.2011, 00:54

Dia multumesc pentru aprecieri; viata este o aventura
Alexander Lebed spunea:
"He who doesn’t risk never gets to drink champagne "
Trebuie sa traim cu alegerile noastre, fie ele bune sau rele
O seara buna!

17.08.2011, 00:57

Carmen
Imi amintesc de copilarie cand cartea mea preferata a fost"1001 de nopti";sa mergi la suk, sa alegi din multitudinea de condimente pentru mancaruri, sa te targuiesti in bazar...

17.08.2011, 00:58

Multumesc Nico
O mica experienta de 29 de ani

17.08.2011, 10:50

Frumos si interesant articol...................

17.08.2011, 15:38

Vai, draga mea, ce frumoase platouri! Când ai timp să pregăteşti atât?! Este un adevărat festin ca în poveştile Şeherezadei!
Mulţumim de articolul extraordinar de interesant. Eşti o adevărată ambasadoare!

17.08.2011, 19:49

Medi

17.08.2011, 19:49

Ade

18.08.2011, 11:51

Minunat arata toate preparatele tale. Supa de linte am facut si e grozava merita incercata, cu multa lamaie si menta.

19.08.2011, 09:26

Susu

19.10.2011, 14:12

e adevarat ca ramadanul este important in religia musulmana .....am stat aproape 6 ani printre ei ....am vazut foarte multe si gatesc bine ,nu mananca carne de porc si nu servesc bauturi alcolice, dar uneori alaturi de noi, mai serveau un pahar de sampanie sau bere, vin etc . cateodata .... au o cultura( mai deosebita),nu sant persoane (rele la suflet) si adevarul m am inteles f bine cu ei.....mancarurile sant gustoase si lejere ...complimente, ai scris un articol interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!