Revelionul bucătăraşilor-ediţia a doua

Postat de diaconta in Cu de toate pe 28 Mar 2017, 20:16

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Si cum parcă întâlnirile din vară nu mai erau îndeajuns,am propus acum doi ani să sărbtorim împreună şi Revelionul,ca să ne treacă dorul.Zis şi făcut.

Din lipsă acută de timp,nu am reuşit să scriu anul trecut despre primul Revelion pe “rit bucătăresc”sărbătorit împreună,dar am să mai inserez acum poze şi de atunci.Locaţia a fost aceeaşi şi în anul acesta,adică Bran-judeţul Braşov,vila Benga,la intrarea în Predeluţ.Si ziceam ca este pe “rit bucătăresc” pentru că revelionul nostrum e sărbătotit la început de februarie.

De aceea,mai în glumă mai în serios,revelionul nostru s-a transformat în Bengalion.

O locaţie minunată şi potrivită pentru nevoile noastre,cu gazde minunate,cărora le mulţumim.Prezent au răspuns mai întâi bucătăraşii veteran,adică cei care nu au lipsit de la întâlnirile de până acum,dar ni s-au alăturat şi alţi bucătăraşi,pe care nu-i întâlnisem încă,ceea ce m-a bucurat nespus.

Toţi bucătăraşii au fost însoţiţi de membi ai familiilor lor,pentru că aşa ne place.De aceea copilaşii abia aşteaptă o nouă întâlnire.La fel şi soţii,găsindu-şi şi ei preocupări comune.Ca să nu mai spun că mulţi dintre ei,în urma întâlnirilor,au devenit bucătăraşi cu acte în regulă.

De data aceasta am fost prezenţi într-un număr impresionant,dacă nu mă înşel,59 de suflete am fost.O să mă corecteze Leoaica Cleme,care şi de data aceasta s-a ocupat de organizare şi totul a ieşit la superlativ.

Gândul nostru a fost şi la cei care nu au reuşit să ajungă la această întâlnire.

Ii mulţumim din suflet pentru că ştiu cât de greu e deja de gestionat o astfel de întâlnire.

Dacă la întâlnirea din vară,tema propusă de Cleme a fost “petrecere în pijamale”,de data aceasta ea ne-a propus “costumul popular”.Cu cârcotelile de rigoare,pentru că nu a fost o temă uşoară,ne-am conformat şi a ieşit ceva absolut minunat.

Cu costume autentice,închiriate ori adaptate,am încercat cu toţii să ne încadrăm  onorabil în temă.Dacă cei mari au fost frumoşi,copilaşii au fost adoraaaaabili în costumele lor.Copilaşii au pregătit special pentru noi un program artistic deosebit.

De data aceasta,fiind şi timpul scurt şi activităţile multe,bucatele alese aduse de vrednicii bucătăraşi au cam rămas nefotografiate :)))) doar Motanul ce a reuşit să pozeze câte ceva.Vă asigur însă că au fost foarte gustoase şi nu s-au risipit.

Am să pun mai multe poze cu bunătăţile de la prima ediţie a Bengalionului.

Eu le-am pregătit un tort bucătăraşilor,pentru că nu există petrecere fără tort,nu-i aşa?Eu sper să reuşesc să scriu şi reţeta cât de curând,pentru că a fost o combinaţie deosebită.M-am străduit sa folosesc ingrediente care să placă tuturor.

Chiar dacă timpul a fost foarte scurt,am petrecut clipe minunate.Parcă nici nu a mai contat că am făcut sute de kilometri pentru a ajunge,ori că la întoarcere drumul a fost un coşmar,60 de kilometri de întuneric şi ceaţă densă,fără posibilitatea de a opri ori poposi undeva.

La petrecere am avut si Karaoke,actorul Daniel Făt a fost din nou alături de noi,am avut şi tombola,fiecare primind câte un cadou,am avut si Moş Crăciun care ne-a oferit daruri din partea Bucătăraşului.

Prilej tocmai potrivit pentru fete dar şi pentru băieţi să se pupe cu Moşul :))))

Cleme de asemenea ne-a oferit daruri foarte frumoase,personalizate,lucrate manual cu multă migală.

Camelia nu a reuşit să ajungă dar ne-a trimis şi ea câte un dar.Ii mulţumesc foarte mult.

Copilaşii ne-au lăsat la uşa mesaje frumoase scrise pe bileţele roz în formă de inimioară.

Si uite aşa au zburat clipele,orele zilele ca în poveşti şi iar a venit momentul trist al desparţirii,cu aceeaşi speranţă, ca de fiecare dată, că ne vom revedea curând.

Eu nu am prea făcut poze,aşa că am împrumutat de la ceilalţi,în special de la Ancuţa.Ne-a surprins în ipostaze foarte plăcute.Mulţumesc.

Cred că pozele vor spune mai mult decât ceea ce aş putea eu să exprim.

Abia aştept următoarea întâlnire marca Bucătăraş.

Vă iubesc oameni frumoşi.

Dacă v-a plăcut şi nu aţi citit,poate vă face plăcere să lecturaţi şi următoarele postări:

 

http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/09/o-alta-poveste-de-vara.html

http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2016/09/cea-mai-frumoasa-intalnire.html

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii (11)

28.03.2017, 22:31

28.03.2017, 23:07

Frumos a fost!

VI

VI
06.04.2017, 13:41

Bravoo,felicitari!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!