Sa slabim cu pizza !

Postat de RadaMateescu in Dieta pe 6 Mar 2013, 10:32

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

 

 

Binecunoscuta pizza poate face parte dintr-o dieta sanatoasa. Exista o gramada de sortimente de pizza cu legume sau chiar cu fructe cu putine calorii. Iata cateva retete.

                                                

Daca ne dorim o pizza sanatoasa si cu un gust delicios, nu trebuie decat sa urmam cateva reguli simple.

Pentru a mari continutul de fibre din compozitie cu 50% trebuie sa folosim un blat din faina de grau integral pe care il putem gasi in orice supermarket.

In vederea reducerii nivelulului grasimilor si al colesterolului, putem inlocui branza normala cu mozzarella.

Si fructele pot fi ingrediente perfecte pentru o pizza delicioasa si sanatoasa. Iata cateva retete de pizza sanatoasa si, totodata, cu putine calorii, prezentate de Eatingwell.com.

 

Pizza verde

Pentru topping putem foarte bine folosi legumele din congelator. Broccoli sau rucola sunt perfecte pentru o pizza usoara care va avea 323 de calorii! Rucola ii va oferi un gust amarui, usor piperat, iar daca dorim sa obtinem un gust mai delicat, putem folosi din plin spanacul.

Se serveste cu felii de rosii proaspete, ulei de masline, busuioc si piper macinat.

Ingrediente necesare pentru pizza verde:

  • un blat de pizza din faina de grau integral
  • doua cani de broccolii taiati bucatele
  • 1/4 de cana de apa
  • 140 grame de frunze de rucola taiate marunt
  • sare
  • piper macinat
  • o jumatate de cana de pesto
  • o cana de mozzarella degresata maruntita

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 230 de grade Celsius. Ungem o hartie de copt cu ulei de masline. Intindem blatul de pizza pe o suprafata pe care am presarat putina faina in prealabil.

Punem blatul pe hartia de copt si il bagam la cuptor pentru 8-10 minute pana cand va deveni pufoasa si putin crocanta.

Intre timp, fierbem broccoli aproximativ trei minute la foc mediu, intr-o oala mare, pe care o acoperim. Adaugam rucola si amestecam aproximativ doua minute, apoi condimentam cu sare si piper.

In continuare, vom intinde pesto-ul pe tot blatul si vom adauga topping-ul de legume si mozzarella. Introducem pizza la cuptor si o coacem aproximativ zece minute pana cand va deveni crocanta si aurie.

 

Pizza cu sunca

Folosind un blat din faina de grau integral acoperit cu sos de rosii si sunca turceasca, obtinem o pizza care va avea doar 280 de calorii.

In plus, daca dorim sa reducem caloriile si mai mult, putem inlocui sunca cu ciuperci, ardei sau orice alta leguma.

Piureul de dovleac folosit pentru a face acest fel de pizza contine un nivel ridicat de beta-caroten si fibre, acestea fiind benefice pentru organism.

Ingrediente:

  • un blat de pizza din faina de grau integral
  • o cana de piure de dovleac fara sare si piper
  • o jumatate de cana de bulion
  • o jumatate de lingurita de praf de usturoi
  • o cana de branza mozzarella maruntita
  • o jumatate de cana de parmezan ras
  • 60 de grame de sunca picanta de curcan taiat cubulete sau felii

Mod de preparare:

Pregatim blatul la fel ca in reteta pentru pizza verde, introducandu-l in final la cuptor 8-10 minute pana cand va deveni pufos si putin crocant pe fund.

Amestecam piureul de dovleac cu bulionul si praful de usturoi intr-un vas mic pana se omogenizeaza.

Intindem sosul peste blatul de pizza dupa care vom adauga mozzarella, parmezan si sunca.

Coacem pentru aproximativ 12 minute pana cand blatul va deveni crocant iar branza s-a topit.

 

Pizza cu pui

Aceasta reteta de pizza are 335 calorii, putand fi savurata cu un topping de busuioc, alune sau piper rosu.

Ingrediente:

  • un blat de pizza din faina de grau integral
  • 1/4 cana de unt de arahide
  • trei linguri de apa
  • doua ligurite de sos de soia
  • doua lingurite de otet de orez
  • doua lingurite de ghimbir proaspat tocat
  • un catel de usturoi taiat marunt
  • o lingurita de ulei de canola
  • 240 grame de piept de pui taiat cubulete
  • un ardei gras rosu taiat cubulete
  • patru bucati de arpagic taiate in felii subtiri
  • 2/3 de cana de mozzarella degresata

Mod de preparare

Pregatim blatul precum in retetele anterioare.

Amestecam untul de arahide, apa, sosul de soia, otetul, ghimbirul si usturoiul intr-un vas, pana cand se omogenizeaza totul.

Incalzim uleiul intr-o tigaie la foc mare. Apoi adaugam puiul pentru aproximativ doua-trei minute pana cand isi va schimba culoarea.

Punem puiul intr-un vas si adaugam piperul, arpagicul si o lingura de unt de arahide, amestecand bine. Scoatem blatul din cuptor si intindem pe el sosul de arahide ramas.

Apoi adaugam puiul si branza, dupa care introducem din nou blatul la cuptor pentru 11-13 minute pana cand prinde o culoare aurie.


Gurmanzii care prefera o livrare de pizza la domiciliu din lipsa de prea mult timp liber, pot alege dintr-o variatiune extrem de mare de sortimente de pizza de la restaurante care, majoritatea, respecta si deciziile consumatorilor vegetarieni, oferind si variante de pizza pentru acestia.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]