Se poate găti fără apă şi fără grăsimi?

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 30 Oct 2012, 22:05

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

 Tehnica ideală de gătit trebuie trebuie să poată capta şi îmbunătăţi aroma alimentelor şi să reţină maximul de nutrienţi, fără a se adăuga cantităţi excesive de condimente (grăsime, sare şi mirodenii). Pornind de la această premisă, este important de subliniat că nu toate tehnicile de gătit se aseamănă în ceea ce priveşte valoarea nutritivă a alimentelor şi evitarea formării compuşilor chimici toxici. Tehnicile recomandate de gătit includ prăjirea fără adaos de grăsime şi gătitul cu aburi, deoarece scad cantitatea de grăsime, păstrează nutrienţii naturali şi aroma alimentelor. Tehnicile tradiţionale de gătit, în special prăjitul în grăsime, ar trebui evitate sau folosite foarte rar.

Putem găti fără apă? Răspunsul e logic şi simplu: nu.

Dar se poate găti fără adaos de apă! Majoritatea alimentelor conţin, în stare naturală, cantităţi mari de apă. Această explicaţie are nevoie de o singură completare: trebuie să folosiţi vasele adecvate unei astfel de metode, pentru că, aşa cum ştiţi, vasele tradiţionale nu funcţionează astfel. Vasele Zepter Masterpiece sunt special concepute pentru acest scop, oferindu-vă un sistem unic de gătire a hranei fără a adăuga apă.

Aburul care se acumulează în interiorul vasului este instrumentul pentru gătit.

Pe parcursul preparării, apa se evaporă din alimente şi se ridică de la baza fierbinte în sus, către capacul rece. Odată ajunsă acolo, aburul se condensează şi picură către bază. Procesul se repetă, iar aburul circulă constant în interiorul vasului unde hrana este preparată. Temperatura aburului este de cca. 95°C (sub punctul de fierbere al apei). La această temperatură, alimentele reţin cantitatea maximă de nutrienţi naturali (vitamine, minerale, proteine, carbohidraţi etc.) şi proprietăţi (aromă, culoare şi aromă).

Desigur, trebuie specificat că gătirea fără apă este dependentă de cantitatea de apă din alimentele preparate: cele cu conţinut redus de apă necesită o cantitate de lichid adăugat (ex. paste...). 

FRIGEREA FĂRĂ GRĂSIME

De ce, în mod tradiţional, frigem carnea în grăsime? Este nevoie de grăsime pentru a nu se arde carnea şi a nu deteriora vasul. Toate tipurile de carne conţin în mod natural o anumite proporţie de grăsime.

Frigând carnea în grăsime, creştem conţinutul de grăsime al hranei noastre inutil. Grăsimea în exces este dăunătoare şi, adesea, fatală pentru oameni.

Cum putem prepara carnea fără grăsime? Simplu: prăjim carnea în grăsimea proprie.

Însă pentru a reuşia acest lucru, avem nevoie de un vas Zepter.

 SAREA ŞI CONDIMENTELE DIN MÂNCARE

Alimentele conţin în stare naturală sare şi alte minerale. Aşadar, nu este nevoie să fie adăugate sare şi condimente puternice atunci când le preparăm, în special nu în cantităţi mari, aşa cum o fac, în mod greşit, multe persoane. S-a demonstrat că folosirea excesivă a sării cauzează probleme de sănătate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă între 5-7 grame de sare pe zi pentru un adult. O linguriţă are capacitatea de 5 g de sare.

Întrucât arta condimentării implică preferinţele personale în ceea ce priveşte cantităţile şi aromele, reţetele noastre vă permit să adăugaţi condimente după preferinţe. În general, sarea şi uleiul trebuie adăugate după ce felul de mâncare a fost deja preparat (prin fierbere sau frigere), mâncarea fiind astfel mult mai sănătoasă decât atunci când adăugaţi condimentele şi grăsimea pe parcursul preparării.

Experţii au căzut de acord că gustul alimentelor este de 5-10 ori mai bun decât atunci când sunt preparate prin metode tradiţionale. Preparând hrana în modul Zepter, veţi beneficia de alimente foarte sănătoase şi gustoase.

 Cu vasele Zepter Masterpiece, nu aveţi nevoie de cuptor. Toate felurile de mâncare pot fi preparate pe aragaz. De ce este important acest lucru? După cum probabil ştiţi, cuptorul este instrumentul care foloseşte cel mai mult curent/gaz într-o locuinţă. Dar este un lucru şi mai important care trebuie reţinut. Prin prepararea mâncării la cuptor, la temperaturi foarte înalte, calitatea şi valoarea nutritivă a alimentelor se reduce semnificativ, ceea ce este în detrimentul sănătăţii Dvs. Dacă totuşi doriţi să preparaţi alimentele din vasul Zepter în cuptor, trebuie să îndepărtaţi părţile din bachelită ale mânerelor înainte (dacă nu, vor fi deteriorate de căldură).

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.zepter.ro sau puteţi suna la 021/30.20.499.

acest articol este un advertorial Zepter

Comentarii (17)

30.10.2012, 23:02

dia

31.10.2012, 20:52

Da lasati fataaa,daca ei ii lpace cu fundul gros !

22.08.2013, 10:13

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola