Sfaturi pentru gatit

Postat de Rocsi in Tipsuri pe 19 Ian 2011, 13:55

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

1.Nu aruncati fructele deteriorate sau cu coaja crapata.Inlaturati zonele vatamate,taiati-le in bucati mici si pastrati-le in congelator,in pungute.Fructele isi vor pastra vitaminele si sarurile minerale si le veti putea folosi ulterior la gatit.

2.Pentru a pastra savoarea si a preveni deshidratarea radacinoaselor(sfecla rosie,morcovi,patrunjel,telina,gulie),folositi rumegus umed si folie de aluminiu sau hartie maro.Culegeti legumele,lasati-le la uscat pana cade pamantul,fara sa le spalati,taiati frunzele si le puneti una cate una in folia acoperita cu un strat de 1 cm de rumegus.Se pastreaza la 0-25 grade Celsius cam 3-4 luni.

3.Lichidul din borcanele de conserve de legume sterilizate(mazare,fasole pastai,etc),care nu contin conservanti sau E-uri poate fi folosit la supe,ciorbe,mancaruri datorita nutrientilor solubili din legume pe care ii contine.

4.Spargeti samburii de caise,curatati-i de coaja si puneti miezul la prajit,intr-o tipsie infierbantata.Vor fi la fel de potriviti ca si migdalele pentru a orna torturi si prajituri.In plus sunt si foarte gustosi.

5.Ti-au ramas galbenusuri dupa ce ai facut bezea?Le poti pastra proaspete intr-o canita,acoperite cu ulei sau apa rece.

6.Inainte de a stoarce lamaie,tineti-o timp de 5 minute in apa fierbinte.Veti obtine o cantitate mai mare de suc.

7.Daca ai sarat mancarea prea tare pune putin bicarbonat de sodiu.

8.In loc sa aruncati chimenul mai vechi,lasati-l 5 minute pe o tava in cuptorul incins.Astfel isi va recapata prospetimea.

9.Pasta de tomate pastrata in borcan nu se strica daca adaugati 2 linguri de ulei peste ea.

10.La diverse mancaruri (pizza,salate,orez cu legume) se mai folosesc boabe de porumb dulce conservat la cutie.Daca se intampla sa nu aveti nevoie de toate boabele,atunci scurgeti zeama,boabele le clatiti cu putina appa rece,le lasati putin la scurs,le puneti in pungute pana la urmatoarea folosire.

11.Nu aruncati resturile de branza si cascaval.Topite in unt si amestecate cu lapte formeaza un sos ideal pentru paste.

12.Ouale se pastreaza proaspete daca le ungeti cu albus si le inveliti in hartie.

13.Laptele nu se mai lipeste de oala cand fierbe daca tineti o lingura in recipientul respectiv si lasati focul mai mic.

14.Uleiul ramas dupa prajire mai poate fi folosit inca o data,daca il strecurati si apoi ii adaugati cateva picaturi de lamaie.

15.Pentru ca branza sa nu se usuce,se pune pe farfurie ,langa ea,o bucatica de zahar si se acopera cu alta farfurie.

Comentarii (10)

10.02.2011, 11:16

ruxy,kamy si mena va multumesc..le-am gasit intr-o brosurica si am zis sa le impartasesc cu voi...va pupicesc

13.02.2011, 16:26

15.02.2011, 11:44

elena

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia