Untul de arahide ingrasa?

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 22 Feb 2012, 22:37

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Cantitatea optima

Intr-adevar, untul de arahide este o susra de grasimi sanatoase. Consumat din abudenta, untul de arahide poate face mai mult rau decat bine. Grasimile, care sunt de altfel o sursa importanta de energie, sunt asimilate si asta se vede usor. Nu este nevoie decat sa se treaca peste limita impusa sau, daca vreti, peste portia recomandata de specialisti pentru ca riscul luarii in greutate sa fie unul major. La polul opus, daca nu se comsuma mai mult de 1-2 lingurite, acest risc nu exista. De asemenea, nu exista riscul ingerarii de grasimi trans, la cele 1-2 lingurite de unt de arahide. Ce sunt grasimile trans? Grasimile trans sunt o clasa de grasimi nesanatoase, folosita de obicei in produsele proceate, margarina, sosuri, produse de patiserie, creme, prajituri etc.

Este bogat in antioxidanti

Untul de arahide poate fi servit asa, ca si o mica gustare intre mese, ori intins pe biscuiti din faina de orez sau faina integrala, servit pe clatite sau intr-un sandvis cu banane, pentru un aport crescut de potasiu. Untul de arahide nu numai ca trezeste placerea pentru dulce, dar este si o sursa apreciabila de antioxdianti.Resveratrolul este un antioxidant regasit in untul de arahide, de altfel, intalnit si in vinul rosu si strugurii rosii.

Untul de arahide mai contine si vitamina E, vitamina B3, cupru, fier, calciu, potasiu etc. Gratie fibrelor si grasimilor sanatoase grabeste senzatia de satietate si regleaza foamea. Ajuta intr-adevar in absorbtia depozitelor de grasimi din organism, devenind un aliment-minune in dieta de slabire. Absoarbe in special grasimile din zona taliei si previne cresterea nivelului de colesterol rau. Astfel, micsoreaza nivelul de colesterol LDL, scade riscul bolilor de inima, mentinand sanatoase arterele si scade riscul bolilor grave de inima, infarct, atac de cord. De asemenea, scade nivelul de trigliceride si previne cresterile de glucoza din sange.

Remineralizeaza organismul si este un aliment benefic acelora care si-au negljat alimentatia sau s-au surmentat. Reechilibreaza balanta de nutrienti. Mentine oasele tari si scade hipertensiunea, actiunea este pusa pe seama prezentei potasiului.

Gratie resveratrolului scade riscul de dezvoltare a maladiei Alzheimer. In plus, previne si formarea calculilor biliari. Este si un aliment satios prin prezenta proteinelor, dar si un leac in prevenirea infectiilor. In plus, tot antioxidantii scad riscul cancerului colorectal, inflamatia si semnele specifice imbatranirii premature.

Poate fi foarte usor inclus in alimentatie. Este ingredientul in multe retete de gustari sanatoase si delicioase, in plus aroma si consistenta sa fina, divina va va trezi idei pentru noi retete.

Comentarii (1)

23.02.2012, 13:35

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola