Tuxedo

3

Bucataras
talentat

(St. Catharines)

Bucataras din 23.03.2013

RETETE126
PRIETENI141
Retete

Carrot cake

In Torturi la 16 Feb 2015

Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si incorporam. Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul . Adaugam si sarea si scortisoara si le amestecam cu o lingura. Adaugam ingredientele...

Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti

In Prajituri la 16 Feb 2015

Se pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2 lamai, vanilia si coaja rasa de lamaie. Mai mixam pana la incoroprare apoi asezam cate un strat de...

Tort de ciocolata Express

In Torturi la 31 Mar 2014

Timp de preparare si montare: 1h 30 min Ustensile necesare: 2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm) hartie pentru copt inel pentru torturi (pentru montare), fara fund (daca nu, se va folosi una din formele de teflon) o craticioara cu fund dublu pentru crema...

Mancare de praz cu masline

In Mancaruri de post la 31 Mar 2014

Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece. Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca). Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin. Se...

Cornulete fragede

In Prajituri la 4 Mar 2014

Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat). Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura mainii si va fi usor de framantat. Aluatul nu...

Tort Trufa

In Torturi la 23 Feb 2014

Blaturi: Preincalzim cuptorul la 175°C (350ºF). Se ung 3 forme de tort (diam. 23 cm) cu unt apoi se tapeteaza cu foaie de copt doar baza. Se pudreaza cu cacao, scuturand excesul. Se cerne apoi cacaoa intr-un bol si se toarna apa fierbinte peste aceasta mestecand pana cand devine...

Prajitura Boema

In Prajituri la 13 Feb 2014

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa si zaharul este complet dizolvat. Adaugam pe rand si galbenusurile, apoi uleiul, lingura cu lingura. Intr-un castron cernem faina cu praful de copt si...

Chec cu merisoare, nuci si portocala

In Prajituri la 3 Feb 2014

Preincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF). Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina. Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina si praful de copt, bicarbionatul de sodiu si sarea le combinam in alt castron, amestecandu-le cu un...

Salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2014

Curatam legumele si le punem la fiert: cartofii ii fierbem in coaja, separat de radacinoase, iar mazarea separat de restul. Fierbem si pieptul de pui cu un praf de sare. Cand s-au fiert, le lasam sa se raceasca si curatam cartofii de coaja. Taiem legumele cubulete mici si muraturile la...

Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure

In Torturi la 26 Ian 2014

Blat de pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit cream of tartar (sau doar un praf de sare). Acest cream of tartar este o pudra alba care va ajuta ca albusurile sa se bata extraordinar de bine! Adaugam zaharul lingura cu...

Spring rolls (Thai style)

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2014

Inainte de a ne pregati umplutura de legume si carne, scoatem foitele de spring rolls din congelator. Se dezgheata foitele de spring rolls cu cel putin1 ora inainte. In reteta mea scrie ca se dezgheata in 30 de minute, dar la mine nu s-a intamplat chiar asa :-). Imediat ce se dezgheta, le...

Tort diplomat (fara albusuri)

In Torturi la 23 Ian 2014

Crema: Se seapara albusurile de galbenusuri iar galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Albusurile le pastrati in congelator daca vreti sa le refolositi (ex. bezele, rulade etc). In galbenusuri se adauga 100 ml lapte pentru a ajuta la dizolvarea zaharului si...

Vol au vent

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2014

Se dezgheata aluatul cu aprox. 2 ore inainte. Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme rotunde (de fursecuri sau chiar un pahar cu diametrul de aprox.6 cm). Jumatate din cercuri le vom decupa la mijloc cu alta forma rotunda, mai...

Chec cu mere si scortisoara

In Prajituri la 4 Ian 2014

Preincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem cubulete apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) impreuna...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2013

Fierbem ouale ca sa aiba galbenusul tare (cca 5 minute dupa ce au dat in fiert). Le curatam de coaja si le taiem in doua (de preferat este sa spalam albusurile, in cazul in care se murdaresc de la galbenus cand le taiem, apoi le scurgem bine pe prosop de hartie inainte de umplere) Scoatem...

Cheesecake cu mandarine si ciocolata

In Torturi la 27 Dec 2013

Baza: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra. Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in compozitia de biscuiti si amestecam cu mana pana obtinem un aluat sfaramicios. Pe un platou punem un...

Tort de cafea

In Torturi la 22 Dec 2013

Mod de preparare: Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie, pana zaharul va fi dizolvat complet. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam pana la...

Turta dulce

In Prajituri la 22 Dec 2013

Acum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic lipicios, trebuie bagat la frigider pentru cateva ore bune. Eu am facut exact cum a zis dansul, dar aluatul...

Napolitana cu crema caramel si nuci

In Prajituri la 21 Dec 2013

Se caramelizeaza 200 gr zahar (o cana). Cand are culoarea chihlimbarie (aurie) , se adauga margarina taiata cubulete (toata o data) si se amesteca repede pana se omogenizeaza. Separat se mixeaza ouale cu cealalta cana de zahar (200 gr) pana devin spumose si isi tripleaza volumul. Acest amestec...

Biscuiti Linzer

In Prajituri la 18 Dec 2013

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie apoi, intr-un bol, amestecam faina cu sarea, praful de copt si faina de migdale si le adaugam treptat...

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

In Prajituri la 17 Dec 2013

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat si mixam cu mixerul. Cand coca se intareste framantam cu mana. Trebuie sa avem o coca manevrabila,...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 15 Dec 2013

Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca. Le...

Strudel cu dovleac

In Prajituri la 15 Dec 2013

Aluatul: Punem faina cu praful de sare intr-un castron si amestecam bine. Cand punem drojdia, aceasta nu trebuie sa fie in contact direct cu sarea, deoarece inhiba cresterea. Punem apa intr-o cana gradata si adaugam si drojdia proaspata, faramitata. Daca folositi drojdie uscata, o punem...

Copanele cu bacon

In Pui la 12 Dec 2013

Simplu ca buna ziua nu? Spalam copanele cu apa rece (neaparat)! Asezonam copanele cu sare, piper si cimbru si apoi rulam fiecare copanel in bacon si le asezam soldateste intr-o tava unsa cu ulei. Preincalzim cuptorul la 175ºC si le coacem aprox. 40 de minute pana cand se rumenesc...

Salata de icre

In Salate la 12 Dec 2013

Daca icrele sunt foarte sarate, le putem pune la desarat intr-un tifon strans bine la gura pe care il punem intr-o cana cu lapte pentru o ora. Dupa o ora, stoarcem foarte bine icrele in tifon apoi le punem in bolul in care le vom prepara. Grisul: Punem apa la fiert, cand a dat in...

Prajitura cu merisoare si nuci de post

In Prajituri la 10 Dec 2013

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine. Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 9 Dec 2013

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste. Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba. Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei. Cand au inceput sa se...

Salata de paste cu ton

In Salate la 9 Dec 2013

Fierbem pastele pentru cca 8 – 10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj, mai putin daca le vrem al dente), apoi tragem craticioara de pe foc, le acoperim cu un capac 1 minut apoi le spalam intr-un jet de apa rece. Intotdeauna pastele pentru salate se spala cu apa rece, cele care...

Tort de mere si prune

In Torturi la 4 Dec 2013

Preicalzim cuptorul la 180ºC. Ungem bine o forma de tort cu unt (sau o cratita) si punem merele taiate felii mai groase si curatate de coaja la baza formei. Presaram zahar deasupra si le coacem in cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza putin zaharul. Cand merele s-au...

Tort cu nuca si ciocolata

In Torturi la 1 Dec 2013

Blatul: Batem bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile incet peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul, dar nu foarte mult ca sa nu se lase! Urmeaza sa adaugam...

Afisate 1 - 30 din 126 retete    

Postari recente

publicat la 16.02.2015

Carrot cake

publicat la 31.03.2014

Tort de ciocolata Express

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Vrei sa inchei ziua in glorie. Vei reusi, mai ales ca intre timp ai fost si la coafor ;)

 
 
 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro