Mancare de praz cu masline

de Tuxedo in Mancaruri de post, 31 Mar 2014 | 2845 vizualizari

 

Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)

 

INGREDIENTE

  • 3 – 4 fire de praz
  • o ceasca de masline negre (desarate)
  • un pahar de vin alb (sec)
  • sare dupa gust
  • piper boabe (cateva bobite)
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.


Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).


Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.


Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).


Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.


Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!


Este delicios!


Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!


Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

 

TIPS-URI

1

se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Pushaa 1

31.03.2014, 13:02

Bunica 1

31.03.2014, 14:48

Asa mult imiplace aceasta mancarica!

laura_n 1

01.04.2014, 16:23

imi place la nebunie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu orez si masline