Ghiveci de legume

de Tuxedo in Mancaruri de post, 15 Dec 2013 | 22131 vizualizari

 

Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa il faceti cu carne, mie imi place si fara :-).

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 2 ardei grasi
  • o ceasca de mazare
  • 4-5 linguri ulei
  • marar verde
  • sare / piper dupa gust
  • o conserva de rosii (rosii prunisoare)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.

Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.

Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba  aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.

Cand sunt gata, taiem maraul marunt si il presaram pe deasupra. Este o nebunie!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

15.12.2013, 20:47

Tuxedo 1

16.12.2013, 00:05

daaa, chiar te rog, iti dau toata oala cu ghiveci!

Alina26 1

21.12.2013, 11:39

imi place!!!!de mult nu am facut!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!