Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Noi 2015 | 1339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 400 gr. zahar tos
  • 600 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 1 plic coaja rasa uscata de lamaie
  • 100 gr. merisoare uscate
  • 500 gr. rahat
  • 2 linguri zahar tos de presarat peste cozonaci
  • 1-3 linguri de apa pentru uns cozonacii
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate:

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.


Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.


Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15 minute.


Aducem cu mana faina usor dinspre marginea vasului catre mijloc, apoi amestecam cu mana si incorporam toata faina.


Framantam apoi aluatul picurand uleiul in fir subtire pana la incorporarea acestuia in aluat.


Aluatul obtinut va fi unul elastic, usor de lucrat.


Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit 1 ora si jumatate.


Ungem foarte bine 3 tavi cu ulei.


Preincalzim cuptorul la 190 grade.


Aluatul dospit il impartim in trei parti.


Intindem o parte de aluat pe masa de lucru infainata, apoi asezam din loc in loc bucatele de rahat si merisoare uscate.


Rulam apoi de la una din margini aluatul iar rulada obtinuta o aszam gu grija in tava unsa in prealabil.


Repetam procedura si cu celelalte doua parti de aluat ramase.


Acoperim tavile pentru alte 20 minute cu prosopul de bucatarie sa mai dospeasca aluatulsi in tavi, apoi dam tavile la cuptor pentru 60 minute.


Dupa 40 minute scoatem tavile din cupto, ungem cozonacii cu apa si presaram zahar tos.


Dam din nou cozonacii la cuptor pentru alte 20 minute, reducem temperatura de la 190 la 165 grade.


Scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi si ii lasam acoperiti in prosopul de bucatarie pana se racesc complet.


Feliem si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

mmm ce bun!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:18

ce bun cu merisoare

miki_a 1

26.11.2015, 00:24

Ce frumos au crescut!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole