Chec cu mere si scortisoara

de Tuxedo in Prajituri, 4 Ian 2014 | 14587 vizualizari

 

Am vazut checul acesta la cineva pe facebook si mi-a facut mare pofta. Pana acum l-am facut de 2 ori si de fiecare data am facut cate 2 bucati, dar recomand sa faceti unul singur pentru ca, daca sta mai mult de o zi, se umezeste cam tare. Este bun atunci caldut cand il faceti si este foarte aromat! In reteta initiala se pune doar un mar, dar eu am folosit 2 mere mai mici, cand nu se mananca merele, fac acest chec, de ce sa stea acolo singurele pe masa :-).

 

INGREDIENTE

  • Pentru un chec: (dimensiuni 14cm/24cm)
  • 70 gr zahar brun (1/3 cana)
  • 140 gr zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 oua mari
  • 115 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 ml lapte caldut )1/2 cana)
  • 1 si 1/3 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina (1 1/2 cana)
  • 2 mere curatate si taiate cubulete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si scortisoara:

Preincalzim cuptorul la 175ºC.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm).


Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem cubulete apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara.


Se mixeaza untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pana devine spumos, aprox. 3 minute.


Adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare pana la incorporare, apoi adaugam esenta de vanilie.


Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt si le adaugam treptat peste mixtura de unt, alternand cu laptele.


Turnam jumatate de aluat in tava, punem jumatate din cantitatea de mere peste aluat si impingem usor merele cu mana in aluat.


Turnam si restul de aluat iar deasupra punem restul de mere pe care le impingem si pe acestea usor cu mana sau cu o lingurita.


Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175ºC pana trece testul scobitorii, aprox. 40 de minute.


Pofta buna! este foarte aromat si umed!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi un singur mar

2

se poate coace sub forma de prajitura, intr-o tava dreptunghiulara mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

cristeena20 1

05.01.2014, 20:46

excelenta!!!am trecut-o la favorite

Tuxedo 1

06.01.2014, 02:48

Cristeena sa stii ca este foarte bun si merita pus la favorite!

ancutsa 1

08.08.2016, 21:42

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34