Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

de Tuxedo in Prajituri, 17 Dec 2013 | 10922 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca sunt foarte incantata de aceasta reteta, mi-am luat niste carticele de curand, fiecare cu cate un profil, una cu retete pe baza de merisoare, una cu retete pe baza de nuci si una cu retete de Craciun iar aceasta este o reteta traditionala evreiasca, foarte delicioasa si cu un parfum care va inunda toata casa, nu mai zic cat de repede se vor manca!

 

INGREDIENTE

  • pentru aprox.36 cornulete:
  • 230 gr unt (margarina) la temperatura camerei
  • 250 gr Philadelphia crema de branza pentru prajituri
  • 100 gr zahar brun
  • 300 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr gem de caise (macese, piersici, portocale, zmeura etc)
  • 150 gr nuci prajite si macinate (nu foarte fin)
  • un varf cutit scortisoara
  • Pentru ornat:
  • 1 albus de ou
  • 50 gr zahar brun
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach:

Este cat se poate de simplu.


Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta.


Adaugam faina treptat si mixam cu mixerul. Cand coca se intareste framantam cu mana. Trebuie sa avem o coca manevrabila, nu foarte tare. Va fi destul de lipicioasa dar o vom refrigera cel putin o ora ca sa putem lucra cu ea. Eu am facut un sul pe care l-am bagat intr-o folie de plastic iar dupa racire l-am impartit in 3 parti egale.


Dupa ce am scos aluatul din frigider, pudram blatul de lucru cu faina din belsug. Pudram si coca si incepem sa intindem foaia in forma de cerc, pudrand din cand in cand suprafata acesteia cu faina (la temperatura camerei va deveni usor lipicioasa, dar rezulatatul va fi de vis! va promit )


Cercul trebuie sa aiba un diametru de aprox. 30 cm. si il vom taia in 12 raze (intai il taiem in 2, apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3).


Intr-un bol, putem amesteca gemul , scortisoara si nuca macinata. Eu am intins intai gemul apoi am imprastiat nuca deasupra, dar cred ca este mai usoara prima varianta!


Preincalzim cuptorul la 175ºC, tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cornuletele la o distanta de 2 cm unul fata de altul.


Batem albusul de ou si ungem suprafata cornuletelor apoi presaram zahar brun pe deasupra si le coacem cca. 22 minute.


Le lasam sa se raceasca apoi le putem servi alaturi de un ceai sau o cafeluta!


Pofta buna! sunt deosebit de fragede, cu aluatul este mai greu de lucrat dar sunt convinsa ca o sa va placa la nebunie, la fel cum mi-au placut si mie!

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este foarte lipicios, puteti adauga, 1 lingura sau doua de faina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Tuxedo 1

18.12.2013, 20:41

va multumesc! mie imi plac cornuletele foarteee mult, dar mult, nu va mint, iar acestea au trebuit sa fie ascunse ca sa nu le pap pe toate. Sunt irezistibilee!

abstract01 1

20.12.2013, 00:41

mihaelam90 1

20.12.2013, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura, nuca si gem