CONCURS: IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2019

izulika

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.04.2010

RETETE68
PRIETENI48
Retete

Salata de vinete cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Cele 2 vinete se pun la copt intorcandu-le pe toate partile,dupa ce vinetele sunt coapte se pun intr-un vas la racit apoi se curata de coaja li se taie codita si se toaca marunt fie cu un cutit obisnuit fie cu un tocator de vinete.Dupa se le-am tocat se amesteca cu ceapa data pe razatoare sau...

Ciorba de perisoare

In Supe/Ciorbe la 17 Aug 2010

Intr-o oala se pune apa la fiert intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare si se pun peste apa la fiert. Intre timp carnea si condimentele se amesteca bine iar dupa ce...

Tocanita de ficatei si pipote

In Mancaruri cu carne la 30 Iun 2010

Ceapa, ardeiul si rosia se toaca marunt.Pipotele se spala bine si se curata,iar ficateii se pun in 2-3 ape inainte de folosire.Separat intr-o oala se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa si ardeiul,se lasa la calit 5-10 minute apoi se adauga pipotele si ficateii se acopera cu un capac...

Musaca de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

Cartofii se curata si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se farama sau se toaca dupa preferinta.Branza se rade si se amesteca cu cele 5 oua.Se ung 2 tavite cu unt, si se pune in fiecare tavita primul strat de cartofi,apoi ou si branza si tot asa pana se termina cartofii, ultimul strat trebuie sa...

Macaroane cu branza

In Paste la 29 Iun 2010

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se adauga pastele si se lasa la fiert 10 minute. Dupa ce au fiert se scurg de apa intr-o sita si se clatesc cu apa rece. Se pun intr-un castron mai mare si se adauga peste ele branza rasa, ouale, zaharul, vanilia si cateva...

Cartofi la capac cu mujdei de usturoi si piept de pui

In Pui la 28 Iun 2010

Cartofii se curata de coaja se spala si se taie ca pentru cartofi pai.Intr-o tigaie sau tuci se adauga uleiul,apoi cand s-a incins putin se pun si cartofii si se acopera cu un capac.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Cand cartofii s-au inmuiat se adauga 3-4 linguri musdei de...

Taitei cu aripioare prajite

In Paste la 28 Iun 2010

Aripile se spala cu apa rece si li se taie varfurile,apoi se pun pentru 20 de minute in apa rece.Intr-o oala se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun aripile si grasimea de pui(ideal ar fi pui de casa).Se aduna spuma de cateva ori dupa care se lasa in continuare la fiert pana ce carnea...

Taitei de casa

In Paste la 27 Iun 2010

Se pune faina intr-un castron mai mare, si se face o gropita in mijloc, acolo se adauga ouale si sarea.Mai intai se amesteca cu o furculita pana devine mai gros, apoi se framanta cu mana pana devine suficient de tare.Aluatul se imparte in 3 parti egale.Din fiecare parte se intinde cate o foaie...

Frigarui

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2010

Slanina se taie in feliute subtiri, rosiile se taie feliute mai groase, ardeiul verde si cel rosu se taie dupa cum au dimensiunea si cuburile de carne, ciupercile se curata si se spala iar apoi li se ia piciorusul. Se aseaza pe bete dupa cum vreti, iar apoi se ung cu ulei se condimenteaza si...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2010

Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa  5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a racit se pune peste carnea tocata, apoi se...

Ciorba de fasole

In Supe/Ciorbe la 14 Iun 2010

Fasolea se spala si se pune intr-o oala acoperita de apa pe foc pana da in fiert si se umfla,se scurge apa si se repeta inca odata acelasi procedeu.Dupa se adauga apa fiarta peste fasole si se pune la fiert cu un cartof curatat si taiat in 4.Cand fasolea este aproape fiarta se adauga 2 linguri de...

Salata orientala

In Salate la 14 Iun 2010

Cartofii se curata si se taie ca pentru ciorba si se pun la fiert intr-o oala acoperiti de apa. Intre timp macroul se curata de piele si de oase si se toaca marunt, ceapa se curata si se taie solzisori,ouale trebuie fierte bine apoi se curata si se taie rondele,castravetii se toaca dupa...

Chiftelute cu verdeata

In Mancaruri cu carne la 13 Iun 2010

Se pune carnea intr-un bol mai mare dupa care se adauga, cartoful fiert si zdrobit,usturoiul pisat,cele 2 linguri cu faina,oul, foile la ceapa tocate marunt, patrunjelul 3 linguri, si marar la fel,sarea,piperul,cimbru si se framanta bine. Amestecul rezultat se da la frigider timp de 30 de...

Varza dulce calita

In Mancaruri de post la 13 Iun 2010

Uleiul se pune la incins,iar cand este incins se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt.Se lasa la prajit in jur de 15 minute apoi se adauga peste rosiile taiate cubulete, si pastra de tomate. Varza se toaca marunt,si se adauga treptat in cratita se amesteca si se acopera cu un capac.Se...

Pliculete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Se intinge o foaie subtire,dupa care se imparte in patratele.Peste fiecare patratel se adauga o lingurita de branza razuita.Dupa care se pun parte peste parte,si se strang cu ajutorul unei furculite la margini. Oul se bate dupa care se unge fiecare pliculet cu ou si se presara cu putina...

Fasole "batuta"

In Mancaruri de post la 13 Iun 2010

Fasolea se alege,se pune la inmuiat apoi se scurge de apa si se adauga o alta apa calda si se da la fiert.Ceapa se curata si se toaca marunt,uleiul se pune la incins intr-o tigaie iar dupa ce s-a incins se adauga ceapa si se amesteca pana devine sticloasa apoi se adauga pasta de tomate, si...

Ciorba de vacuta

In Supe/Ciorbe la 17 Mai 2010

Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand da in clocot se aduna spuma de cate ori este nevoie  si se lasa sa fiarba inca 20 de minute.Intre timp se curata morcovul,ardeiul, cartofii si ceapa apoi morcovul,cartofii si ardeiul se taie cubulete iar ceapa se toaca...

Macrou prajit cu mujdei de usturoi

In Peste la 16 Mai 2010

Se curata si se spala pestele,apoi se taie in bucati potrivite si se cresteaza pe jumatate pentru a se praji bine.Se sterge cu servetele absorbante, si se sareaza fiecare bucata de peste.Intr-o tigaie se pune uleiul(nu prea mult) la incins iar dupa se da fiecare bucata de peste prin malai (faina...

Snitele din piept de pui

In Pui la 11 Mai 2010

Dezosam pieptul de pui,apoi il taiem fasii. Se bate cu ciocanul de snitele doar pe o parte pentru a nu`l subtia prea tare. Dupa ce am batut carnea se sareaza. Separat intr`un castron se sparg cele 2 oua,se adauga piper si delicat si se amesteca bine. Intr-o tigaie se pune ulei la...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2010

Se fierb ouale bine,apoi se scurg de apa se lasa la racit si se curata de coaja.Se injumatatesc si se scot galbenusurile care se piseaza cu o furculita.Peste galbenusuri se adauga 2 linguri maioneza cumparata,piperul si delicatul.Pasta obtinuta se foloseste la umplerea oualor ,peste pasta...

Chiftelute din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2010

Se dau cartofii pe razatoarea mica si se storc de zeama.Ouale se bat impreuna cu sarea iar peste se pun cartofii,faina,delicatul,piperul,usturoiul si verdeata si se amesteca bine.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se adauga cate o lingura din compozitia de cartofi intinzand cu lingura peste...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 8 Mai 2010

Morcovul se da pe razatoarea mica, ardeiul verde,rosu,ceapa si ciupercile(eu n-am pus) se toaca marunt apoi se pun la calit in uleiul incins. Orezul se spala si se pune peste legumele calite amestecand continuu sa nu se lipeasca , dupa aproximativ 10 minute se adauga apa fierbinte,...

Mancare de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2010

Se curata ciupercile si se toaca dupa preferinta mai mici sau mai mari, apoi se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata marunt, ceapa se lasa la prajit pana devine aurie. Dupa aceea se adauga pasta de tomate si se amesteca, se pun si condimentele in functie de gustul...

Omleta cu marar,ceapa verde si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2010

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga ceapa tocata si mararul, separat intr-o tigaie se pune putin ulei si se pun carnatii taiati rondele la prajit. Cand carnatii sunt prajiti se pun si ouale peste, se lasa la prajit pana capata o culoare aurie.

Fasole cu carnati

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2010

Se taie ardeiul, morcovul si ceapa marunt apoi intr`o tigaie se pun 3-4 linguri ulei si se calesc legumele si cele 2 linguri pasta de tomate.Intre timp fasolea se spala sub jet de apa rece si se pune intr-o oala si se acopera cu apa atat cat sa fie toata sub apa si se lasa la foc mic.Cand incepe...

Pizza cu salam

In Pizza la 1 Mai 2010

Se unge tava cu o lingurita ulei,apoi se intinde o foaie subtire si se pune aluatul in tava se unge cu 1 lingura sos de tomate apoi se presara cu condimentele pentru pizza si cu cascavalul ras si se aseaza feliile de salam si ciupercile dupa preferinta.Se da la cuptor pana cascavalul se topeste...

Desert cornulete fragede

In Dulciuri la 30 Apr 2010

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Dupa cele 2 ore aluatul se portioneaza si se intind foi subtiri care se impart in triunghiuri.Pe fiecare triunghi...

Placinte cu branza in foaie de taitei

In Dulciuri la 27 Apr 2010

Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intind foi subtiri care se presara cu faina pentru a nu se lipi.Pe fiecare foaie...

Ciorba de curcan

In Ciorbe la 26 Apr 2010

Se spala aripile si se proportioneaza,separat intr-o oala se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga aripile care se lasa la fiert 15-20 de minute si se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt,cartofii si morcovii taiati cubulete.Dupa ce carnea si...

Mazare cu costita afumata

In Mancaruri cu carne la 26 Apr 2010

Se toaca ceapa si ardeiul marunt si se prajesc in uleiul bine incins, apoi se adauga costita taiata in bucati mici si pasta de tomate.Se amesteca si se lasa inca 10 minute la prajit intre timp se spala mazarea din conserva sub jet de apa rece apoi se adauga peste costita si se pune apa cat sa se...

Afisate 31 - 60 din 68 retete    
Concurs - Reteta anului 2020

Postari recente

publicat la 17.10.2013

Placinta cu branza

publicat la 16.10.2013

Aripioare picante

publicat la 05.02.2013

Baclava cu nuca

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Retete preferate
Tavalite cu nuci

Voturi:28

Amandine

Voturi:31

Toate retetele preferate
 
Concurs - Reteta anului 2020
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro