Ardei umpluti

de izulika in Mancaruri cu carne, 22 Iun 2010 | 2842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne (amestec vita porc)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 10 ardei grasi de marime medie
  • 3 lingurite delicat
  • 4 lingurite cimbru
  • 1 lingurita piper
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa  5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a racit se pune peste carnea tocata, apoi se adauga oul,piperul,cimbrul,delicatul si se amesteca bine.Ardeii se decupeaza de jur imprejurul coditei si  se scoate  cu tot cu seminte, asa se face la fiecare ardei, apoi se spala ardeii si se lasa sa se scurga de apa.Dupa ce ardeii s-au scurs se umple fiecare ardei cu compozitia de carne, dupa ce s-a umplut fiecare ardei se taie bucati de rosie si se pun capacele ardeilor.Intr-o oala se pun pe fund coditele de la marar si patrunjel si resturile de la rosii tocate pentru a nu se lipi ardeii de fundul oalei, apoi se aranjeaza ardeii in oala dupa care se adauga apa calda peste si se pun la fiert.Dupa ce au fiert intr-un castron se pune o lingura de faina si se amesteca cu apa in care au fiert ardeii, se amesteca bine si se adauga peste ardei fara a face cocoloase se adauga si 2 lingurite de delicat si se mai lasa la fiert 10 minute, se inchide focul si se presara cu verdeata proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti-0
Ardei umpluti-1
Ardei umpluti-2
Ardei umpluti-3
Ardei umpluti-4
Ardei umpluti-5
Ardei umpluti-6
Ardei umpluti-7
Ardei umpluti-8

COMENTARII (11)

ana

ana 1

22.06.2010, 12:33

Foarte buniam facut si eu azi.

izulika

izulika 1

22.06.2010, 17:58

va multumesc pentru aprecieri si voturi :*:*

nadina73

nadina73 1

24.06.2010, 18:11

vai ce bine arata grozav 5 furcu mari si late

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!