Urzici cu smantana si cabanos

de housy in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 7006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici ( se poate folosi spanac in loc de urzici)
  • sare
  • piper
  • 250 gr smantana
  • 1 lingura faina grau
  • 1 lingura faina malai
  • marar
  • usturoi: 5-7 catei
  • 1 cubulet 50 gr unt
  • 1/2 cana lapte  (optional)
  • carnati cabanos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si cabanos:

 - urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine

 - smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust

 - untul se topeste intr-o oala adanca, acolo se caleste usor usturoi taiat marunt, peste care se toarna compozitia de smantana si se amesteca bine si incontinuu cu telul, pentru a nu se lipi

 - cand sosul se ingroasa, se poate adauga 1/2 cana de lapte

 - peste se rasptoarna urzicile / spanacul si se amesteca in continuare

 - se mai lasa cu capac 5 minute pe foc, dupa care e gata de servit !

 - cabanosii i-am taiat in jumatate sau in 3, i-am crestat, si i-am rumenit putin (i-am pus la sandwich-maker numai cat sa se schimbe putin la culoare)

 

                              Faceti si-o mamaliguta! Merge de minune! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu ficatei de pui