Urzici cu smantana si cabanos

de housy in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 3801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici ( se poate folosi spanac in loc de urzici)
  • sare
  • piper
  • 250 gr smantana
  • 1 lingura faina grau
  • 1 lingura faina malai
  • marar
  • usturoi: 5-7 catei
  • 1 cubulet 50 gr unt
  • 1/2 cana lapte  (optional)
  • carnati cabanos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si cabanos:

- urzicile / spanacul se oparesc dupa care se lasa la scurs bine


- smantana se omogenizeaza cu faian de grau si malaiul, sare, piper dupa gust


- untul se topeste intr-o oala adanca, acolo se caleste usor usturoi taiat marunt, peste care se toarna compozitia de smantana si se amesteca bine si incontinuu cu telul, pentru a nu se lipi


- cand sosul se ingroasa, se poate adauga 1/2 cana de lapte


- peste se rasptoarna urzicile / spanacul si se amesteca in continuare


- se mai lasa cu capac 5 minute pe foc, dupa care e gata de servit !


- cabanosii i-am taiat in jumatate sau in 3, i-am crestat, si i-am rumenit putin (i-am pus la sandwich-maker numai cat sa se schimbe putin la culoare)



Faceti si-o mamaliguta! Merge de minune! Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

jolygina 1

12.09.2011, 09:14

bune urzicile

irena 1

21.03.2012, 18:32

F bun !

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:53

bune urzicile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prepelite la gratar