Salata de vinete cu maioneza

de izulika in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 3335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete de marime medie
  • 3 galbenusuri fierte
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf de cutit sare de lamaie
  • 2 lingurite delicat
  • 1 ceapa mica
  • 1 cana si jumatate ulei

Pentru decor am folosit:

  • frunze de patrunjel verde
  • 2 rondele de morcov pentru ochi
  • rosie pentru buze si obraji
  • 1 varf de lamaie pentru nas
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Cele 2 vinete se pun la copt intorcandu-le pe toate partile,dupa ce vinetele sunt coapte se pun intr-un vas la racit apoi se curata de coaja li se taie codita si se toaca marunt fie cu un cutit obisnuit fie cu un tocator de vinete.Dupa se le-am tocat se amesteca cu ceapa data pe razatoare sau tocata marunt, si se lasa la scurs intr-o sita.Intre timp se face maioneza, se farama bine cele 3 galbenusuri fierte cu o furculita apoi se adauga mustarul, galbenusul crud si sarea de lamaie amestecand bine cu o lingura de lemn dupa ce am amestecat bine se adauga cate putin ulei invartind doar intr-un singur sens.Dupa ce am terminat maioneza se pun vinetele intr-un bol si se adauga cate o lingura de maioneza amestecand usor, dupa ce am incorporat toata maioneza se sareaza(eu am pus delicat) dupa gust si se da la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

18.08.2010, 14:23

Foarte buna si frumos aranjata!

silviutaalbubr 1

20.08.2010, 20:56

andy 1

24.08.2010, 16:18

nu am mai facut de mult, o sa incerc si eu asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu pui pe felie de mar