Retete culinare din Grecia

Retete traditionale din Grecia

In lunile insorite si calduroase avem nevoie de preparate usoare si gustoase. Inspirati-va din retetele traditionale din Grecia: preparate cu pui, vita sau somon, adaugand o garnitura cu masline, orez sau salata de legume proaspete si racoroase.


Descoperiti gusturile grecesti

Retetele grecesti impartasite de bucatarasii nostri grozavi sunt cu siguranta o incantare pentru orice gurmand: dietetice, gustoase si usor de preparat!

Vinete in stil grecesc

Postat de: Ksenya

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o... Citeste continuarea

Salata de cartofi a la grec

Postat de: RODIMUR

Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi. Castravetele... Citeste continuarea

Pui marinat

Postat de: eumimi

Carnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in... Citeste continuarea

Tocanita de pui cu oregano

Postat de: mihaelar63

Carnea de pui portionata se curata si se spala bine. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute. Ceapa verde se curata si se taie rondele.... Citeste continuarea

Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

Postat de: eumimi

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un... Citeste continuarea

Pulpe de pui cu lamaie la cuptor

Postat de: Oana

Se condimenteaza pulpele pe ambele parti cu condimentele Delikat si sare si piper dupa gust. Pulpele se prajesc in unt si ulei masline pe ambele parti pana se rumenesc. Se adauga vinul alb si... Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Corina33

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3... Citeste continuarea

Ficatei in stil grecesc cu lamaie si oregano

Postat de: rocsi_1612

Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.  Pe o farfurie... Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)

Postat de: RODIMUR

Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert, cu apă rece. Mai întâi la foc iute, până ce începe să fiarbă, după care se reduce temperatura și se spumuiește,... Citeste continuarea

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Postat de: Satisfyyourcravings

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii... Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si branza Feta

Postat de: Satisfyyourcravings

Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de... Citeste continuarea

Carne de vita la slow cooker Crock-Pot cu ardei, rosii si branza Feta

Postat de: Satisfyyourcravings

Carnea se taie cuburi nu foarte mici si se amesteca, in vasul slow cooker-ului cu Metaxa, uleiul, otetul, oregano, paprika, sare si piper si se lasa la marinat 10 minute.  Intre timp, se... Citeste continuarea

Pilaf cretan cu pui

Postat de: Satisfyyourcravings

Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la... Citeste continuarea

Salata greceasca de vinete

Postat de: Satisfyyourcravings

Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare. Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie... Citeste continuarea

Carnati cu rosii si ardei

Postat de: Satisfyyourcravings

Carnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de... Citeste continuarea

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in... Citeste continuarea

Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

Postat de: Satisfyyourcravings

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie.... Citeste continuarea

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Postat de: Satisfyyourcravings

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina.  Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se... Citeste continuarea

Friptura de miel cu oregano si menta

Postat de: mihaelar63

Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele. Frecati bine... Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de: CenusaSasch

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,... Citeste continuarea

Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

Postat de: Ksenya

  Carnea o trecem prin flacara, o   spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o... Citeste continuarea

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Postat de: Ksenya

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam... Citeste continuarea

Salata greceasca cu lipie de casa

Postat de: AlexTeacher

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de... Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale

Postat de: eumimi

Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le... Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de: RODIMUR

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se... Citeste continuarea

Pita greceasca

Postat de: AnaDavid

 Topim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca in volum. Apa trebuie sa fie calduta. Pregatim faina, adaugam sarea si amestecam. Facem loc in centru si adaugam... Citeste continuarea

Souvlaki - frigarui grecesti

Postat de: AnaDavid

  Pregatim carnea. Trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt, ulei, boia, sare si piper, acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore. Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete, facem... Citeste continuarea

Tzatziki - sosul de iaurt grecesc

Postat de: AnaDavid

Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa. Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de... Citeste continuarea

Aperitiv telemea marinata

Postat de: AnaDavid

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați. Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii... Citeste continuarea

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de: AlexTeacher

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci - Milopita sau Μηλόπιτα

Postat de: MihaelaDima

Untul si zaharul se mixeaza impreuna si dupa ce s-a omogenizat, se adauga ouale pe rand si amestecand pana devine o crema. Apoi, pe rand se adauga faina care a fost in prealabil incorporata cu... Citeste continuarea

Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Postat de: Oana

1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta. 2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10... Citeste continuarea

Ciorba greceasca de porc

Postat de: mihaelar63

Carnea se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla... Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)

Postat de: ctlina

Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte). Incalzim cuptorul la 180... Citeste continuarea

Salata de ton alla tzatiki

Postat de: mihaelar63

 Conserva de ton in suc propriu se scurge de excesul de saramura . Se sfarma tonul cu o furculita si se adauga ulei si piper . Curatati si spalati ceapa si castravetele.... Citeste continuarea

Salata cu ton afumat

Postat de: mihaelar63

Spalati salata verde. Spalati ridichile rosii si le feliati. Spalati ardeii si ii taiati rondele. Scurgeti maslinele de saramura. Se rastoarna conserva de ton... Citeste continuarea

Desert placinta greceasca- Bougatsa

Postat de: ctlina

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul. Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema. Luati de pe foc... Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt

Postat de: eumimi

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de... Citeste continuarea

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de: oanapl

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar... Citeste continuarea

Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline

Postat de: katty

Spalam  vanata, o stergem si o taiem rondele, nu foarte groase. Punem rondelele intr-o strecuratoare si le presaram cu sare. Le lasam la scurs pentru 15 minute, apoi le stergem cu servet de... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro