Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii

de Catalina L in Salate, 12 Iun 2020 | 1251 vizualizari

 

Va invit in Grecia astaz.
Ktipiti cunoscuta si sub numele de Tirokafteri este o pasta de tartinat servita de obicei ca mezze (antreu).
Baza este branza greceasca feta, iaurt, piment iute, ardei copti, rosii , ulei de masline, usturoi , origano  etc.
Am facut o varianta cu rosii si fara ardei
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/pasta-de-tartinat-ktipiti-cu-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 100 gr de branza feta
  • 1/2 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 felii de rosie uscata in ulei
  • 6 foi de menta proaspata
  • 3 linguri smantana (sau iaurt)
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • arpagic fire si flori
  • paprika afumata
  • piment/boia de ardei
  • foi de busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii:

Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati.

Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele.

Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema.

Condimentati.

Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum.

Decorati cu flori de arpagic , busuioc, menta si un pic de ulei de masline.

O puteti servi cu paine completa sau cu bastonase de castravete (cruditati).

Puteti asezona o salata sau o puteti tartina pe paine cu cereale .

Pastrati-o la rece intr-o borcan sau cutie etansa.

Foarte gustoasa si parfumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti