Ciorba de vacuta a la grec

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2020 | 6742 vizualizari

 

 Ciorba a la grec este o alegere gustoasa si hranitoare in orice anotimp. De data  aceasta, dupa documentarea pe blogurile grecesti, am ales sa prepar ciorba ala grec cu carne de vacuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vacuta
  • 3 linguri ulei
  • 3 morcovi mici
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie -zeama
  • patrunjel verde
  • marar verde -optional [ pentru cei care il prefera ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta a la grec:

  1. Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece.
  2. Daca este nevoie se spumeaza zeama.
  3. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte.
  4. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati .
  5. Se toarna peste legume zeama fierbinte impreuna cu carnea ce a fiert deja pe jumatate .Puneti spre sfarsitul fierberii si orezul . Daca este prea fiert orezul se tercuieste .
  6. Separat se bat galbenusurile cu smanatna si se toarna deasupra cateva polonice de zeama calda  si se omogenizeaza .
  7. Acest amestec de smantana si galbenus se toarna inapoi in ciorba si amesteca continuu ca sa nu se coaguleze oul.
  8. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie si o dregeti cu sare si piper .
  9. Serviti ciorba de vacuta a la grec , fierbinte , garnisita cu patrunjel verde tocat .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In anotimpul cald preparati ciorba a la grec putin mai acrisoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta a la grec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu mei