Placinta cu iaurt si gris

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2020 | 832 vizualizari

 

O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Foi de placintă un pachet cca. 400 g,
  • Telemea nouă de vacă 100 g,
  • Iaurt grecesc 700 ml,
  • Smântână cca. 300 ml,
  • Ulei de cocos 50 ml.,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Griș cca. 300 g,
  • Pentru topping.
  • Ou de găină pentru uns o bucată,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Semințe de in auriu cca. 2 linguri,
  • Semințe de susan alb cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si gris:

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.


Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 10-12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.


Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.


Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.


După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.


Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.



Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

06.04.2020, 15:58

madi_marin 1

06.04.2020, 19:33

dantes 1

08.04.2020, 10:45

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj