Paella cu pui si fructe de mare

de adriana65 in Fructe de mare, 5 Noi 2009 | 8766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  •  2 fileuri de piept de pui
  •  300 g amestec fructe de mare (midii, crevete, sepii, calamari...)
  •  50 g fasole verde
  •  1 ardei gras
  •  1 ceapa
  •  3 catei de usturoi
  •  1 rosie
  •  100 g orez
  •  40 ml ulei de masline
  •   50 g mazare
  •   sare
  •  piper
  •  putin sofran
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui si fructe de mare:

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ 5 min. de cand a inceput sa fiarba se adauga si mazarea si se fierb in continuare inca 10 - 15 min.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata si usturoiul pisat; se adauga carnea de pui taiata cubulete, iar cand este gata se pun si fructele de mare si se calesc si ele.

Se taie cuburi ardeiul si rosia decojita si se pun peste fructele de mare.
Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga orezul , iar dupa un minut fasolea si mazarea fierte si scurse de apa.

Se toarna apa cat sa acopere totul, se adauga sare si piper, sofranul; se acopera si se fierbe totul la foc mic 20 min.

Se amesteca din cand in cand pana se absoarbe zeama si orezul este bine fiert.

 
Daca ti-a placut reteta noastra " Paella cu pui si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

PapaBun 1

11.11.2009, 20:01

Tocmai am păpat în Portugalia arroz marisco - varianta portugheză (mai zemoasă și mai gustoasă, după părerea mea) a paellei spaniole.
Paella spaniolă cu fructe de mare am băgat la greu acum 2 ani, la Barcelona, însă cred că voi fi de acum încolo adeptul arroz marisco-ului portughez.
Știi că tradițional în Spania paella se face în vase de alamă sau de cupru imense, de 1 metru diametru?

ANCA 1

11.11.2009, 20:24

Corect, PapaBun..si mie mi-a placut tare mult arroz marisco, si cataplana, exceptionala bucataria portugheza!

adry88 1

19.05.2011, 16:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Creveti decorticati cu orez