Paella cu pui si fructe de mare

de adriana65 in Fructe de mare, 5 Noi 2009 | 16932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  •  2 fileuri de piept de pui
  •  300 g amestec fructe de mare (midii, crevete, sepii, calamari...)
  •  50 g fasole verde
  •  1 ardei gras
  •  1 ceapa
  •  3 catei de usturoi
  •  1 rosie
  •  100 g orez
  •  40 ml ulei de masline
  •   50 g mazare
  •   sare
  •  piper
  •  putin sofran
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui si fructe de mare:

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ 5 min. de cand a inceput sa fiarba se adauga si mazarea si se fierb in continuare inca 10 - 15 min.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata si usturoiul pisat; se adauga carnea de pui taiata cubulete, iar cand este gata se pun si fructele de mare si se calesc si ele.
Se taie cuburi ardeiul si rosia decojita si se pun peste fructele de mare.
Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga orezul , iar dupa un minut fasolea si mazarea fierte si scurse de apa.
Se toarna apa cat sa acopere totul, se adauga sare si piper, sofranul; se acopera si se fierbe totul la foc mic 20 min.
Se amesteca din cand in cand pana se absoarbe zeama si orezul este bine fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra " Paella cu pui si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

PapaBun 1

11.11.2009, 20:01

Tocmai am păpat în Portugalia arroz marisco - varianta portugheză (mai zemoasă și mai gustoasă, după părerea mea) a paellei spaniole.
Paella spaniolă cu fructe de mare am băgat la greu acum 2 ani, la Barcelona, însă cred că voi fi de acum încolo adeptul arroz marisco-ului portughez.
Știi că tradițional în Spania paella se face în vase de alamă sau de cupru imense, de 1 metru diametru?

ANCA 1

11.11.2009, 20:24

Corect, PapaBun..si mie mi-a placut tare mult arroz marisco, si cataplana, exceptionala bucataria portugheza!

adry88 1

19.05.2011, 16:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de creveti cu orez auriu