Kafta

de Oana in Oaie, 11 Ian 2010 | 15889 vizualizari

 

Denumirea este populara in Liban si Siria, un fel de "chiftele" facute din carne de vita sau oaie, amestecata cu ceapa si condimente. Se pot frige pe gratar/gril.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de berbecut
  • o legatura mica de marar
  • o legatura mare de patrunjel
  • cateva frunze de menta verde
  • 2 cepe potrivite
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un praf de scortisoara
  • un praf de chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta:

Carnea de berbecut se curata de grasine si piele, apoi se toaca.

Ceapa se curata si se amesteca la robot impreuna cu verdeturile spalate bine, pana devine o pasta (nu foarte fina). Se amesteca apoi cu carnea tocata si condimentele si se modeleaza sub forma de mititei. Eu am lasat carnea acoperita cu folie peste noapte, in frigider, iar a doua zi i-am pus pe gratar.

Se infig cate doi mititei pe un betisor de bambus si se pun e gratar. Ideal ar fi unul cu carbuni :), eu i-am facut pe gratarul de aragaz.

Se servesc calzi.

 

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor