Tort Diplomat

de Adinacarla in Torturi, 19 Ian 2010 | 47122 vizualizari

 

Reteta originala am gasit-o pe un site culinar cautand un tort usor de facut si era cu portocale

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1 cana de 250 ml de faina
  • 1 cana de 250 ml de zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 de portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml laptea
  • 500 ml frisca batuta
  • 4 lingurite rase de gelatina
  • o cescuta mica de cafea cu apa
  • 6-8 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor – 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut.

Crema: Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora.

Montarea tortului:Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale.

Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar – daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.

 

 

TIPS-URI

1

Am facut tortul in mai multe variante: in varianta originala cu portocale, cu kiwi si ananas, cu kivi si portocale...la aceasta varianta am folosit doua blaturi unul galben si unu cu cacao ...am pus o poza si cu sectiune... toate au fost foarte buna

2

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Dana_Retetegg 1

11.12.2010, 23:17

elena1988 1

08.03.2011, 09:11

babi5 1

01.08.2013, 19:07

Bunnnnnnnnnn!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!