Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 15913 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:

 

Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. 

La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.

Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).

Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram  le trecem printr-un jet de apa rece

Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine. 

Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.

Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.

Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.

Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.

Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.

Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto). 

Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.

Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.

Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.

Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.

Se sareaza si pipereaza iar apoi  se ia tigaia de pe foc.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote