Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 12086 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:

 

Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. 

La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.

Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).

Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram  le trecem printr-un jet de apa rece

Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine. 

Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.

Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.

Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.

Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.

Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.

Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto). 

Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.

Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.

Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.

Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.

Se sareaza si pipereaza iar apoi  se ia tigaia de pe foc.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

RETETA IN IMAGINI

Legume sote-0
Legume sote-1
Legume sote-2
Legume sote-3
Legume sote-4
Legume sote-5
Legume sote-6
Legume sote-7
Legume sote-8
Legume sote-9

COMENTARII (4)

AlinaL

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!