Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 12422 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:


Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute.


La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.


Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).


Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram le trecem printr-un jet de apa rece


Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine.


Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.


Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.


Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.


Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.


Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.


Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto).


Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.


Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.


Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.


Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.


Se sareaza si pipereaza iar apoi se ia tigaia de pe foc.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (4)

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote