A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa de mazare cu piept de pui si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se  taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu castane

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite.  Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul,  cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa...Citeste continuarea

Clementine inghetate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le  mixati cu siropul de artar...Citeste continuarea

Gratin de dovleac si branza raclette

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curățați și tăiați dovleacul în bucăți.  Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul...Citeste continuarea

Supa de peste cu taitei de ovaz

Postat de: katty in Supe

Bucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe pestrita...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul...Citeste continuarea

Hamburgeri de casa cu chiftele de vita

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Chifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o...Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne...

Postat de: momo121 in Vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...Citeste continuarea

Paste coquillettes cu mazare si bacon

Postat de: momo121 in Paste

Pentru inceput punem untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit punem baconul, prajim 1-2 minute, adaugam ceapa taiata marunt si cand s-a inmuiat punem smantana de gatit, mazarea scursa de apa ei si...Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie

Postat de: dantes in Dulciuri

Pentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnat afumat,...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns...Citeste continuarea

Chifle pentru burgeri facute in casa

Postat de: costi7hector in Piine

Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si...Citeste continuarea

Mancare de varza cu sunca

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste.  Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti...Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de...

Postat de: oanapl in Torturi

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...Citeste continuarea

Tocanita cu naut

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...Citeste continuarea

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de friptura de...

Postat de: oanapl in Vita

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...Citeste continuarea

Supa din copanele de pui, cu...

Postat de: RODIMUR in Supe

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de: Reli_B in Prajituri

Zdrobim bananele cu o furculita. Transferam intr-un bol si adaugam peste nuca taiata. Amestecam apoi adaugam pe rand untul moale, laptele, oul, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt si daca...Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita la cuptor

Postat de: mirela0911 in Porc

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru...Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu...

Postat de: mirela0911 in Salau

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...Citeste continuarea

Desert trunchi de copac

Postat de: katty in Torturi

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de: katty in Porc

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orez brun la...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...Citeste continuarea

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de: oanapl in Curcan

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....Citeste continuarea

Desert prajitura 13 ianuarie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu iaurt ( varianta...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Toate ingredientele, mai putin laptele, trebuie sa fie scoase de seara si sa stea la temperatura camerei. Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat drojdia uscata si am...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu portocale si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...Citeste continuarea

Ardei roundel-mar marinati

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu maghiran, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Feliile de carne se sareaza si se pipereaza . Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete  pe ambele parti. Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup...Citeste continuarea

Desert tort Bradul de Craciun

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac (bucatarie...

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Coacem dovleacul si baconul, după care calim ceapă și usturoiul împreună cu ghimbirul. Stingem cu apa, adăugăm cartofii, laptele de cocos, oregano, sare si piper dupa gust...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase turnate cu...

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de...Citeste continuarea

Ciorba de caltabos afumat

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece. După aproximativ 20 de  minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mango si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...Citeste continuarea

Desert tort de clatite din albusuri

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Mai intai mi-am scos albusurile sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat deoparte, am cernut faina intr-un castron, am...Citeste continuarea

Sandvis vulcan

Postat de: David_Nechita in Sandvisuri

Se taie un capac din fiecare chifla, apoi se scobesc de miez. In fiecare se adauga cate 3 felii de salam, se preseaza, apoi se pune o jumatate de felie de cascaval. Se pun alte 3 felii de salam...Citeste continuarea

Desert budinca reciclata

Postat de: ladydi in Dulciuri

Ungem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: oanapl in Porc

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...Citeste continuarea

Paste cu fructe de mare, broccoli...

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.  Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort cu blat din albusuri si...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta...Citeste continuarea

Carnati de curcan

Postat de: katty in Curcan

Taiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit,...Citeste continuarea

Salata de oua cu avocado si porumb

Postat de: katty in Salate

Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem...Citeste continuarea

Somon la gratar cu salata de...

Postat de: katty in Somon

Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul...Citeste continuarea

Ciorba deasa de legume, cu...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]