Acqua cotta

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 8067 vizualizari

 

Va mai recomand aceasta reteta tot de la Mihaela mea din Italia;la prima vedere pare foarte complicata dar va asigur ca nu este asa,iar gustul este superb si sanatoasa cu multe legume.Dupa cum poate stiti si voi,sunt unele retete care nu pot fi traduse cuvant cu cuvant si le folosim si noi asa cum sunt;aceasta reteta ar insemna apa fiarta,ceea ce nu are nici o legatura;printre ingrediente se numara si bobul;acesta se aseamana cu fasolea,pastaile au boabe mari albe si gustoase;eu daca nu am avut bob,nici nu stiu daca se gaseste in conserve,am folosit fasole cu bobul mare;de asemenea va mai spun ceva,aceasta reteta se pregateste intr-un vas mare iar la final se pune in vase mici si se serveste direct din ele.

 

INGREDIENTE

  • 1ardei iute
  • 1ardei gras rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ceapa rosie
  • 1bucata de praz
  • tulpina de telina
  • 1morcov
  • 1cutie mica de mazare
  • 1cutie de fasole cu bobul mare
  • 1mana de frunze de stevie(eu am folosit 3cubulete congelate de spanac)
  • 4rosii
  • 20ml ulei de masline
  • oua
  • parmezan sau cascaval ras
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acqua cotta:

In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de preferinta frunze congelate nu cubulete cu frunzele tocate),1ceasca de apa fiarta, condimentezi,acoperi vasul si lasi sa fiarba incet pana scade 30-40min;intre timp,prajesti o felie de paine,o stropesti cu ulei de masline o freci cu usturoi sau dupa preferinta pui deasupra un varf de usturoi pisat,pui felia in vasul mic,deasupra mancarea de legume,peste legume spargi 1ou,peste ou pui parmezan sau cascaval ras si dai la cuptor cateva minute cat se leaga oul;se serveste cald direct din vas.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Acqua cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.02.2012, 15:30

foarte bine arata!

MIUTA 1

12.02.2012, 16:15

Arata foarte bine
Sunt foarte curioasa ce gust are....trebuie sa incerc

ianculubita 1

13.02.2012, 14:09

Aveti incredere in ce va spun;este intradevar delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton