Alba ca Zapada

de lilik in Prajituri, 26 Apr 2011 | 12217 vizualizari

 

Nu are rost sa va mai spun ca e un deliciu....pt crema m-am inspirat nitel de la Miha (ca reteta mamei avea prea mult unt),cu mici modificari...super buna..merci frumos:)

 

INGREDIENTE

  • PT FOI:
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde(cam 4 pahare si jumatate de plastic)
  • PT CREMA:
  • 1 litru lapte
  • 200 gr zahar
  • 11 linguri de faina
  • 3 oua
  • 250 gr unt
  • coaja de la 1 lamaie
  • putina vanilie
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Prima data pregatim crema:


frecam ouale cu zaharul apoi adaugam faina,amestecand in continuare,apoi punem treptat laptele fierbinte(pus in precedenta pe foc cu vanilia) si amestecam.


Dupa ce am pus tot laptele punem pe foc mic,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam pana se ingroasa(consistenta unei budinci).Dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Cand crema e rece adaugam treptat untul moale,amestecand energic de fiecare data,apoi punem coaja de lamaie si zeama.


Amestecam si lasam deoparte.


Cat timp crema se raceste pregatim foile:


facem un aluat din ingredientele de mai sus(trebuie sa iasa consistent si nelipicios),apoi il impartim in 4(sau 5) si intindem cate o foaie pe dosul unei tavi tapetate cu hartie.Dam la cuptorul incins 8-10 minute apoi scoatem si lasam sa se raceasca;procedam la fel cu fiecare foaie in parte,avand grija sa nu le rupem deoarece sunt foarte delicate.


Cand avem totul gata luam tava unde am copt foile,o tapetam in interior cu folie de plastic si montam prajitura.


Punem o foaie,apoi un strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele.


Eu am terminat cu un strat de crema si deasupra am presarat marginile foilor zdrobite.


Dam la frigider pana se inmoaie foile bine bine.(lasam 1-2 zile)


Cand servim putem presara zahar pudra..


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

lilik 1

28.04.2011, 09:21

Mirela

adry88 1

07.05.2011, 13:21

anelina 1

17.06.2011, 12:39

arata delicios,felicitari !!!vreau si eu sa o incerc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Semilune insiropate