Alivenci

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 6782 vizualizari

 

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate.
Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta ciobanului.
Este prima data cand le prepar si a doua oara cand mananc, dar cu siguranta le voi repeta.

 

INGREDIENTE

  • 400 g brânză oi
  • 100 g mălai
  • 300 ml lapte dulce
  • 12 oua de prepelita
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un praf sare
  • smantana pentru servit
  • 10 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci:

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor.

Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare.

Spargem ouale peste ea si amestecam bine totul.

Adaugam si malaiul usor fierbinte, omogenizam si apoi adaugam treptat, faina.

Asezonam cu sare daca mai este cazul, tapetam o tava cu unt si intindem compozitia de placinta in ea.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste putin la suprafata.

Portionam placinta calda si o servim cu smantana din abundenta.

Este prima data cand prepar aceasta placinta si pot sa va spun ca m-a cucerit.

De servit, am servit candva demult, de la o doamna moldoveanca, o matusa care acum nu mai este printre noi. De fapt de la ea am auzit de multe din mancarurile traditionale moldovenesti.

TIPS-URI

1

Se portioneaza calda si se serveste cu multa smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rita Ilies 1

25.06.2015, 12:47

Cred că o fi tare bun!

laura_n 1

26.06.2015, 15:01

mai ai? sau ne faci alta? )) muaah!
nu am facut niciodata!

Merisor 1

26.06.2015, 15:02

Fac alta, ca ne-a placut )

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv calda