Alivenci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 3968 vizualizari

 

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate.
Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta ciobanului.
Este prima data cand le prepar si a doua oara cand mananc, dar cu siguranta le voi repeta.

 

INGREDIENTE

  • 400 g brânză oi
  • 100 g mălai
  • 300 ml lapte dulce
  • 12 oua de prepelita
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un praf sare
  • smantana pentru servit
  • 10 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci:

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor.


Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare.


Spargem ouale peste ea si amestecam bine totul.


Adaugam si malaiul usor fierbinte, omogenizam si apoi adaugam treptat, faina.


Asezonam cu sare daca mai este cazul, tapetam o tava cu unt si intindem compozitia de placinta in ea.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste putin la suprafata.


Portionam placinta calda si o servim cu smantana din abundenta.


Este prima data cand prepar aceasta placinta si pot sa va spun ca m-a cucerit.


De servit, am servit candva demult, de la o doamna moldoveanca, o matusa care acum nu mai este printre noi. De fapt de la ea am auzit de multe din mancarurile traditionale moldovenesti.

 

TIPS-URI

1

Se portioneaza calda si se serveste cu multa smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rita Ilies 1

25.06.2015, 12:47

Cred că o fi tare bun!

laura_n 1

26.06.2015, 15:01

mai ai? sau ne faci alta? )) muaah!
nu am facut niciodata!

merisor 1

26.06.2015, 15:02

Fac alta, ca ne-a placut )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu oua de prepelita