Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

de simona72 in Dulciuri, 6 Sep 2013 | 5987 vizualizari

 

Dupa ce am cautat reteta in cartea "Retete traditionale romanesti", m-am mai documentat si pe la alti bucatarasi care au facut reteta ,m-am hotarat sa o fac in stilul meu si cu ingredientele de care dispuneam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branzica si smantana ceva fin de la Delaco
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr malai
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 lingura marar tocat
  • pt servit: iaurt gras grecesc
  • pt decor: zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu Ceva fin de la Delaco:

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 170 gr pt 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.


Cand se raceste se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se serveste cu smantana sau ca si mine cu iaurt gras grecesc

2

mararul este optional

3

se poate face si sarata cu branza sarata telemea

4

nu a iesit f mare, se vede si in tava de chec, cantitatile se pot dubla

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu Ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

sebirizescu 1

14.09.2013, 11:38

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:28

O bunatate !

simona72 1

18.01.2014, 13:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu crema de branza