Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult
Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii in felii subtiri si ii adaugam si pe ei peste continutul din tigaie lasandu-i 5-7 minute.
Luam tigaia de pe foc si vom transfera totul intr-o oala ceramica in care peste legumele din tigaie adaugam, apa si laptele, saram, piperam, adaugam nucsoara, cateva fire de marar si curcuma si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute.
Dupa aceea punem tot continutul intr-un blender si blendam bine. Dupa aceea strecuram prin sita nu foarte deasa iar ce rezulta punem inapoi in oala. Gustam si potrivim daca mai trebuie sare sau piper.
Decoram cu o felie de lamaie cu fire de marar si desenam cu smantana in farfurie(se poate si fara smantana). Prezentam preparatul ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna.
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult