Altfel de Supa-crema de praz

de nico15 in Supe, 10 Feb 2013 | 1148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati praz in special partea verde
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi
  • 20 g unt
  • ½ litru de apa
  • 200 ml lapte
  • cateva fire de marar
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara
  • Curcuma
  • Lamaie
  • Smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Altfel de Supa-crema de praz:

Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii in felii subtiri si ii adaugam si pe ei peste continutul din tigaie lasandu-i 5-7 minute.


Luam tigaia de pe foc si vom transfera totul intr-o oala ceramica in care peste legumele din tigaie adaugam, apa si laptele, saram, piperam, adaugam nucsoara, cateva fire de marar si curcuma si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute.


Dupa aceea punem tot continutul intr-un blender si blendam bine. Dupa aceea strecuram prin sita nu foarte deasa iar ce rezulta punem inapoi in oala. Gustam si potrivim daca mai trebuie sare sau piper.


Decoram cu o felie de lamaie cu fire de marar si desenam cu smantana in farfurie(se poate si fara smantana). Prezentam preparatul ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Supa-crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Zamfira 1

10.02.2013, 14:37

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:34

foarte sanatoasa

MotanLaOale 1

11.02.2013, 08:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de praz