Aluat de foietaj

de Bucataras in Piine, 29 Sep 2014 | 1672 vizualizari

 

Aluatul foietaj se poate cumpara din magazine, gata preparat, insa deoarece cuprinde putine ingrediente se poate prepara foarte usor si acasa

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente aluat foietaj (2 foi de max. 20 cm):
  • 200 gr faina alba Arpis (tip 000)
  • 200 gr unt nesarat
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 ml apa foarte rece 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.



Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina. Fiecare cub de unt se sfarama pana se obtin fulgi de unt. Se toarna apa rece pe toata suprafata fainii si se incepe framantarea aluatului in felul urmator: se pune palma sub faina, se aduce deasupra untului si se apasa cu podul palmei.


Apoi se roteste bolul si se continua aceasta miscare pana cand se incorporeaza toata faina.


Dupa ce a fost incorporata toata faina, se rastoarna aluatul pe masa de lucru pe care a fost presarata faina.


Se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de un deget grosime si se impatureste in 3. Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se repeta intinderea si impaturirea in trei. Apoi se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider 30 minute.


Pentru un foietaj cat mai pufos, se repeta operatiunile de inca 2 ori (intindere si impaturire, impaturirea in 3, invelirea in folie si odihna la frigider pentru 30 minute de inca 2 ori).


Secretul Bucatarasului


Untul nu trebuie lasat sa se inmoaie foarte tare iar apa se tine in frigider pentru a fi folosita rece ca gheata.


Atenție! NU se framanta aluatul ca pe cel de paine deoarece este important ca bucatile de unt sa ramana intregi in aluat si pe aceeasi directie. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie omogen sau fin.


Cand se intinde aluatul pe masa, se folosesc doar miscari fata-spate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

29.09.2014, 23:37

La favo

anca_rm 1

30.09.2014, 08:43

la favorite cu el

Andreea Caroline 1

30.09.2014, 12:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro