Aluat foietaj rapid

de Catalina L in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 3170 vizualizari

 

O reteta etonanta, rapida si usoara.
Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.
Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.
Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

 

INGREDIENTE

pentru un aluat de 570 g

  • 240 gr de iaurt petits suisses (4 iaurturi de 60 g )
  • 240 gr de faina
  • 120 gr de unt foarte rece
  • 1 varf de cutit de sare (sau un pic de zahar depinde de reteta dorita)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj rapid:

Taiati untul rece in cuburi mici.


Puneti toate ingredientele in bolul robotului.


Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute.


Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat, deci nu amestecati prea mult.


Inveliți aluatul cu film și puneti-l 30 de minute în frigider.


Se faineaza bine masa si se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara. Se impatureste in 3.


Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se da la rece pentru 20 de minute.


Se repeta intinderea, impaturirea in trei, intoarcerea si turul la 90 de grade- se da la rece 20 de minute.


Se repeta operatia inca o data.


Aluatul este gata.


Am utilizat jumatate si am facut niste paini mici cu ciocolata(10-12 bucati).


Rezultatul a fost bun dar cred ca acest aluat este ideal pentru tarte si placinte mai ales.


Am congelat cealalta jumatate.


Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.


Am refacut reteta si am facut un cremsnit sloven/croat- reteta aici.


Reteta adoptata :)

 

TIPS-URI

1

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 15:35

de mult caut asa ceva

Rocsi 1

03.07.2016, 19:20

Super faina reteta!

Gherca Daniela 1

03.07.2016, 19:56

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun