Aluatul magic

de RuxyRux in Piine, 16 Feb 2017 | 1889 vizualizari

 

Poate ca va intrebati de ce i-am spus asa....pentru ca este de poveste!
Fin, se intinde usor, ca prin magie zboara pe planseta, nu se rupe,  se lucreaza incredibil de repede, este bun la de toate, pateuri, minciunele, fundite cu ciocolata, placinte cu mere, dulceata sau ce mai vreti voi....merita probat!
Chiar si daca esti incepator, garantat nu dai gres!
In imagine, aveti si funditele cu nutella pe care le-am preparat in aceasta seara cu aluatul excelent!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt gras (82% neaparat)
  • 300 gr faina
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri smantana
  • amidon si faina pentru infainat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluatul magic:

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie.


Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se infaineaza cu putin amidon (vezi foto) si apoi se pune la rece 20 de minute.


Intre timp, se pregateste umplutura dorita...mere, branza...etc...


Aluatul se scoate de la rece si se foloseste dupa dorinta, se imparte in doua bucati sau se intinde individual o bucata mare, din care se decupeaza cu forma prajiturile.


Intinderea foilor, a aluatului se face pe o suprafata infainata jumatate cu faina, jumatate cu amidon.


Se intinde prima data un dreptunghi mare, apoi se intoarce, se mai presara faina si amidon, ridicand marginile si se aduce la dimensiunea dorita.


Aluatul se poate unge cu galbenus si se coace la 225 de grade C, pentru pateuri mici sau la 200 de grade C pentru placintele cu mere, gem...etc.


Acest aluat se poate folosi si la cremsnit, se intind doua foi si se coc la 225 de grade C, pana se rumenesc frumos.


Sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluatul magic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

13.09.2017, 10:33

Trebuie incercat neaparat!

Ancutsa 1

19.01.2018, 14:06

Foarte fraged si pufos, cred ca sunt delicioase funditele!

mihaelar63 1

19.01.2018, 18:43

Bun de pus la arhiva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baghete cu cascaval