Aluatul magic

de RuxyRux in Piine, 16 Feb 2017 | 16912 vizualizari

 

Poate ca va intrebati de ce i-am spus asa....pentru ca este de poveste!
Fin, se intinde usor, ca prin magie zboara pe planseta, nu se rupe,  se lucreaza incredibil de repede, este bun la de toate, pateuri, minciunele, fundite cu ciocolata, placinte cu mere, dulceata sau ce mai vreti voi....merita probat!
Chiar si daca esti incepator, garantat nu dai gres!
In imagine, aveti si funditele cu nutella pe care le-am preparat in aceasta seara cu aluatul excelent!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt gras (82% neaparat)
  • 300 gr faina
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri smantana
  • amidon si faina pentru infainat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluatul magic:

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie.

Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se infaineaza cu putin amidon (vezi foto) si apoi se pune la rece 20 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura dorita...mere, branza...etc...

Aluatul se scoate de la rece si se foloseste dupa dorinta, se imparte in doua bucati sau se intinde individual o bucata mare, din care se decupeaza cu forma  prajiturile.

Intinderea foilor, a aluatului se face pe o suprafata infainata jumatate cu faina, jumatate cu amidon.

Se intinde prima data un dreptunghi mare, apoi se intoarce,  se mai presara faina si amidon, ridicand marginile si se aduce la dimensiunea dorita.

Aluatul se poate unge cu galbenus si se coace la 225 de grade C, pentru pateuri mici sau la 200 de grade C pentru placintele cu mere, gem...etc.

Acest aluat se poate folosi si la cremsnit, se intind doua foi si se coc la 225 de grade C, pana se rumenesc frumos.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluatul magic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

13.09.2017, 10:33

Trebuie incercat neaparat!

Ancutsa 1

19.01.2018, 14:06

Foarte fraged si pufos, cred ca sunt delicioase funditele!

mihaelar63 1

19.01.2018, 18:43

Bun de pus la arhiva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu mac