Amandina mamei

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 6419 vizualizari

 

O prajitura ultracunoscuta... cu o aroma ultraapreciata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 lg cacao NEAGRA
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • Crema:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 2 lgt esenta de rom
  • 2 lgt gelatina alba granule
  • Glazura de cacao:
  • 4 lg cacao NEAGRA
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina mamei:

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Sirop:

Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.

Crema:

Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.

Glazura:

Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.

TIPS-URI

1

Mai am o varianta de crema cu galbenusuri, zahar, cacao si unt, dar aceasta mi se pare mai gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.11.2011, 21:26

Anamaria ce de bunaciuni ai facut

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:13

pai, se poate altfel? o data pe an e ziua mamei (ca in rest, saraca, are grija de zilele celorlalti - care si le cam considera bi/tri/multi-lunare )

Bucataras Medi 1

17.11.2011, 07:37

ce mult imi plac amandinele...................

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina