Amandine

de brunetica in Prajituri, 31 Oct 2011 | 6944 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta este personalizata de mine , dar este foarte buna. Am servit vecinele mele cu prajitura si au zis ca este super buna si ca vor reteta. Sper sa va incant si voua inimioarele .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua ,
  • 200 g. zahar ,
  • 40 ml. apa ,
  • 40 ml.ulei ,
  • 30 g. cacao ,
  • 200 g. faina ,
  • 1 plic praf de copt.
  • Siropul:
  • 400 ml. apa ,
  • 200 g. zahar ,
  • 2 fiole esenta rom .
  • Crema:
  • 500 g. mascarpone ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 oua ,
  • o lingurita cacao ,
  • esenta rom .
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata  , 
  • 100g. ciocolata alba ,
  • 150 g. frisca lichida ,
  • 50 g. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat.

Crema:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul, mascarpone, esenta de rom  si pentru a nu ramane culoarea alba adaugam lingurita de cacao, amestecam bine pentru a se incorpora toate ingredientele, adaugam si albusurile batute si le amestecam cu crema de mascarpone si lasam la rece pentru 30 minunte.

Siropul:

Apa o amestecam cu zaharul si o fierbem pana se topeste zaharul si  se adauga esenta de rom .

Glazura:

Ciocolata o punem la foc cu frisca si untul  pe baie de abur  fara sa fiarba si amestecam sa se incorporeze bine. La fel procedam si cu ciocolata alba. Cand blatul  este copt il scoatem din cuptor, il lasam la racit , il taiem, il insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema, punem jumatatea de blat, o insiropam o glazuram cu glazura de ciocolata neagra. Peste ciocolata punem si glazura de ciocolata alba. Decoram cu flori din pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

01.11.2011, 19:13

ce frumoasa-i prajiturica

MIUTA 1

02.11.2011, 13:29

Foarte buna si frumoasa este prajitura ta
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:48

multumesc bunica , da cris 2711 chiar la copilarie m-am gandit cand am facut prajitura , multumesc diaconta , multumesc miuta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miniamandine