Amandine

de brunetica in Prajituri, 31 Oct 2011 | 3350 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta este personalizata de mine , dar este foarte buna. Am servit vecinele mele cu prajitura si au zis ca este super buna si ca vor reteta. Sper sa va incant si voua inimioarele .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua ,
  • 200 g. zahar ,
  • 40 ml. apa ,
  • 40 ml.ulei ,
  • 30 g. cacao ,
  • 200 g. faina ,
  • 1 plic praf de copt.
  • Siropul:
  • 400 ml. apa ,
  • 200 g. zahar ,
  • 2 fiole esenta rom .
  • Crema:
  • 500 g. mascarpone ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 oua ,
  • o lingurita cacao ,
  • esenta rom .
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata  , 
  • 100g. ciocolata alba ,
  • 150 g. frisca lichida ,
  • 50 g. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat.


Crema:


Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul, mascarpone, esenta de rom si pentru a nu ramane culoarea alba adaugam lingurita de cacao, amestecam bine pentru a se incorpora toate ingredientele, adaugam si albusurile batute si le amestecam cu crema de mascarpone si lasam la rece pentru 30 minunte.


Siropul:


Apa o amestecam cu zaharul si o fierbem pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom .


Glazura:


Ciocolata o punem la foc cu frisca si untul pe baie de abur fara sa fiarba si amestecam sa se incorporeze bine. La fel procedam si cu ciocolata alba. Cand blatul este copt il scoatem din cuptor, il lasam la racit , il taiem, il insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema, punem jumatatea de blat, o insiropam o glazuram cu glazura de ciocolata neagra. Peste ciocolata punem si glazura de ciocolata alba. Decoram cu flori din pasta de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diaconta 1

01.11.2011, 19:13

ce frumoasa-i prajiturica

MIUTA 1

02.11.2011, 13:29

Foarte buna si frumoasa este prajitura ta
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:48

multumesc bunica , da cris 2711 chiar la copilarie m-am gandit cand am facut prajitura , multumesc diaconta , multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine