Amandine

de brunetica in Prajituri, 31 Oct 2011 | 3310 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta este personalizata de mine , dar este foarte buna. Am servit vecinele mele cu prajitura si au zis ca este super buna si ca vor reteta. Sper sa va incant si voua inimioarele .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua ,
  • 200 g. zahar ,
  • 40 ml. apa ,
  • 40 ml.ulei ,
  • 30 g. cacao ,
  • 200 g. faina ,
  • 1 plic praf de copt.
  • Siropul:
  • 400 ml. apa ,
  • 200 g. zahar ,
  • 2 fiole esenta rom .
  • Crema:
  • 500 g. mascarpone ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 oua ,
  • o lingurita cacao ,
  • esenta rom .
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata  , 
  • 100g. ciocolata alba ,
  • 150 g. frisca lichida ,
  • 50 g. unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apa , galbenusurile frecate cu ulei si faina amestecata cu cacao si praful de copt .Se amesteca bine, se pun in tava tapetata cu coala de copt si se da la cuptor. Se coace la foc moderat.


Crema:


Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul, mascarpone, esenta de rom si pentru a nu ramane culoarea alba adaugam lingurita de cacao, amestecam bine pentru a se incorpora toate ingredientele, adaugam si albusurile batute si le amestecam cu crema de mascarpone si lasam la rece pentru 30 minunte.


Siropul:


Apa o amestecam cu zaharul si o fierbem pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom .


Glazura:


Ciocolata o punem la foc cu frisca si untul pe baie de abur fara sa fiarba si amestecam sa se incorporeze bine. La fel procedam si cu ciocolata alba. Cand blatul este copt il scoatem din cuptor, il lasam la racit , il taiem, il insiropam cu jumatate din sirop, adaugam crema, punem jumatatea de blat, o insiropam o glazuram cu glazura de ciocolata neagra. Peste ciocolata punem si glazura de ciocolata alba. Decoram cu flori din pasta de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

01.11.2011, 19:13

ce frumoasa-i prajiturica

MIUTA 1

02.11.2011, 13:29

Foarte buna si frumoasa este prajitura ta
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:48

multumesc bunica , da cris 2711 chiar la copilarie m-am gandit cand am facut prajitura , multumesc diaconta , multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S