Amandine

de laura_n in Prajituri, 7 Oct 2012 | 10615 vizualizari

 

Din seria...am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut....am prestat niste amandine. Salivam mereu la pozele postate de Gaby si cum pana la ea drumul e lung :P mi-am luat inima in dinti si am facut si eu. Cum insa nu am avut tot ce impunea o reteta, am inlocuit cateva ingrediente. Dar au iesit bune rau...si foarte "dietetice" :)))

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar brut
  • 50 ml ulei
  • 4 lg cacao
  • 1 lgta praf copt

pt crema

  • 200 gr unt nesarat (eu am folosit unt cu continut mai scazut de grasimi)
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata cu rom
  • 100 gr zahar pudra(daca doriti mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar)
  • 30 ml lapte condensat (eu nu am avut lapte dulce si am folosit lapte condensat)

pt sirop

  • 500 ml apa
  • 7 lg zahar brut
  • 3 lg cacao
  • 20 ml lichior Sheridan's (nu am avut rom)

pt glazura

  • 150 gr ciocolata cu rom
  • 1 cub unt
  • 30 ml lapte condensat
  • putina frisca
  • cirese confiate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea.


Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine.


Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit o forma dreptunghiulara, pecare am uns-o in prealabil cu unt si am pus o hartie de copt. Adera mai bine in forma de copt daca ungeti inainte cu unt sau margarina.


Lasam la copt blatul cam 40 min. Dupa ce s-a copt, il scoatem si lasam sa se raceasca.


Facem un sirop din apa cu zahar, cacao si punem la fiert. Dupa ce a fiert, lasam sa se raceasca un pic si adaugam lichiorul.


Crema o obtinem mixand spuma untul cu zaharul. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi, adaugam galbenusurile si frecam bine, bine, adauga laptele condensat si lasam sa fiarba cateva minute. Luam de pe foc si lasam la racit.


Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam putin cate putin in crema de unt si omogenizam.


Glazura o obtinem topind pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele condensat. Lasam sa fiarba un pic si apoi lasam sa se raceasca.


Avem blatul, avem siropul, avem crema, ramane sa ne apucam de asamblat.


Taiem blatul in doua pe orizontala.


Insiropam primul blat, punem crema distribuind-o uniform, venim cu cel de-al doilea blat insiropat peste crema si dam la frigider pentru vreo ora.


Dupa ce s-a racit un pic, taiem prajitura in patratele la dimensiunea la care doriti si turnam deasupra glazura de ciocolata.


Ornam cu putina frisca si o cireasa confiata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Alinutza80 1

14.10.2012, 17:52

ce-mi plac!delicioase!

jolygina 1

14.10.2012, 18:24

foarte bune

BuburuzaBubu 1

14.10.2012, 23:40

buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Amandina